Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy poslat lístek na peníze?

Od: tazatelka odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, dnes jsem dostala lístek na peníze k 31. Problém ale je že ve firmě 14dni nikdo není . Přes svátky . Naposledy tam jsou 21.12.
Mohu poslat až po novém roce? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je pozoruhodné, že Vám lékař dnes vystavil doklad o trvání dočasné pracovní neschopnosti k 31.12.2018. Lékař tento doklad může vystavit max. 3 dny dopředu.

tazatelka
hodnocení

Ano byla jsem dnes na rehabilitaci..jinak vychazky nemám. Tak jsem se stavila u praktického pro lístek ..a mám poslat až k poslednímu dřív ne.

111®
hodnocení

0x

no to záleží na tom jak moc ty lowe potřebujete...

tazatelka
hodnocení

Teď mě to přišlo k 17. Od ČSSZ. Já jen mě jde o to zda je jedno kdy to tam pošlu.

111®
hodnocení

0x

já to posílal hned jak jsem to dostal, alespoň zaměstnavatel ví že nebudu do konce roku

iz*
hodnocení

0x

Nejde o "lístek na peníze", ale o potvrzení o trvání nemoci, které jste povinna zaměstnavateli doručit co nejdříve. Pošlete-li je hned, v pátek (21. XII.) je bude zaměstnavatel mít.

Nejen kvůli omluvě ze zaměstnání, potvrzení zaměstnavateli také umožní se nějak zařídit.

tazatelka
hodnocení

Zaměstnavatel ví že jsem dlouhodobě asi tak 4měsice doma po operaci.

já už mzdy hodně dlouho nedělám, takže netuším, jak je to v praxi aktuálně, nicméně před pár lety by sociálka (alespoň ta naše) takto vystavený lístek uznala stejně jenom ke dni doručení. tedy buď by zaměstnavatel tak jako tak lístek poslal až po novém roce, nebo by ho třeba rovnou odevzdal (aby měl před Vánocemi "čistý stůl") a sociálka by tak uhradila nemocenskou jenom do 21.12. a další až s dalším potvrzením. nemluvě tedy o tom, že v takovém případě by to akorát tak mohlo upozornit na lékaře, který potvrzuje trvání nemoci dva týdny předem, což rozhodně není v pořádku.

osobně bych lístek odevzdala až po novém roce.

tazatelka
hodnocení

Osobně chci posílat 28.a do firmy by to mělo přijít 2.1. Lístek mám ale datum si tam stejně musím napsat 31.

111®
hodnocení

0x

tak asi bude mít MUDr dovolenou----P.S. když máte poslat k poslednému, proš se vůbec ptáte?

tazatelka
hodnocení

Protože ve firmě nikdo nebude tudíž do firmy se to dostane až někdy 4.1

111®
hodnocení

0x

no ale to není váš problém..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]