Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kašel

Od: idanova* odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás všechny, milí rádcové. Můžete mi, prosím, prozradit, co u vás nejlépe zabírá proti kašli? (Nemyslím léky předepsané doktorem). Děkuji. Ida

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Především si zkuste vzpomenout, od kdy, jak dlouho a z jaké příčiny asi kašlete. Kašlem se organismus brání proti něčemu, co vás drždí v hrdle. Může to být prach, nějaký aerosol, suchý vzduch, nějací bacilové, podráždění hrdla po vypití studeného nápoje, nebo chození venku v chladu s odkrytým krkem.

Tradiční lék proti kašli býval a je jitrocelový sirup. A za druhé si dávat při kašli ruku před pusu, aby se kašel nešířil dál. Svědomití japonci nosí vždy, když se cítí nastydlí přes ústa roušku, aby nikoho kolem nenakazili.

lucie*
hodnocení

2x

Ted mi děti kašlaly snad měsíc v tahu*ee* na děti zabraly jen léky,ale mojí tetě pomáhá štáva z cibule (cibule posypaná cukrem) ,někomu teplý medovový nápoj s citromen,taky jitrocelový sirup.

Mě pomáhá odhlenit(kašlu vždy s toho)takže omezit cukry,mléčné výrobky a hodně heřmánkového čaje.

hodnocení

2x

Na nerezovém struhadle, nebo nerezovým nožem nakrájet celou cibuli, dát do porcelánové misky a na ní nasypat trochu cukru, nebo pár lžic medu. Zakrýt a nechat hodinu, nebo dvě v lednici. Cibule pustí šťávu. My pak šťávu po lžičkách užíváme v průběhu dne. Komu to nevadí může pak sníst i tu cibuli (už pak nepálí). Není problém sníst. Je to výborná věc pomáhá nám to v rodině všem.

kasel
hodnocení

2x

Na noc namazat průdušky (já i krk) sádlem, překrýt potravinovou folií a teplým prádlem. Kdyby bylo psí sádlo, bylo by to lepší (nemyslím to sádlo z lékárny, to je na nic).

Přes den nahřívám pytlík s obilím ( nebo nevím co v něm je) v mikrovlnce a přikládám na průdušky.

liska5
hodnocení

2x

K těm bylinkám bych přidala akupresuru. Na plíce masírovat, mačkat C7- to je bod na zápěstí na kosti /radius/ asi 7-9 cm pod bází palce. Když držíte pravou ruku palcem nahoru, tak druhým palcem C7 vyhmátnete na hraně shora. Pozná se, že je citlivý. A ještě jeden plicní bod, třeba ten mezi klíčními kostmi na spodní hraně toho ďolíku pod krkem. Taky se ŕiďte citlivostí. Na noze v podstatě celá půlka nártu od báze prstů. Plíce jsou v páru k tlustému střevu. Tomu prospívá vláknina a kvašené. Stará klasika kroupy a kyselé zelí. Zeleninu a oranžové ovoce. K cibuli, ještě česnek, křen, zázvor / né dlouhodobě/. K citron. šťávě s medem /med né do horkého/ přidat trochu lněného oleje. Taky se dělává ředkev nebo ředkvičky na kolečka smíchat s medem. Tu šťávu, co pustí, uchovávat v ledně a užívat po lžicích. Taky jíst tučné ryby/ makrely,sardinky kvůli Omega 3. Mít dost Mg. Někdo zas chválí drůbeží vývary. Cystein v nich by měl rozpouštět hlen. Ten je i v celozrnných výrobcích. Určitě vynechte instantní polévky a konzervy. Za mne i mléko. Situaci mohou zhoršovat změny teplot, vlna a peří v zimních oděvech, jiná strava- více čokolád, ořechů / plísň. alergeny/ a koneckonců i ten předvánoční stres. Kašel znamená, že nás něco dusí. I nějaké skrývané trápení.

liska5

Omlouvám se za záměnu písmen v 1. a 2. řádce. Má být P7. Ono je to v každém jazyce jinak, ale když hledáte na internetu v češtině, tak bod P7 na dráze plic.

hodnocení

2x

Neměla jsem (pořádný, rozjetý) kašel od té doby, co si při změnách v dechu dám na hrudník pohankový polštářek, pořádně ohřátý v mikrovlnce. Teď před asi měsícem to teda chtělo dost práce, přikládala jsem skoro dva dny, ale dobrý *palec* Ale asi to fakt chce hned v začátcích. Mě "lechtá" na průdušnici.

hodnocení

2x

Tak u mne jednoznačně a 100 % vlastní sirup z diviznových květu.Celé léto sbírám do sklenic a prosypávám cukrem a nyní užívám.Beru 2 x denně polévkovou lžíci ihned jak začne bolet v krku, což je předzvěst následujícího kašle po dobu cca 14 dnu a kašel prostě není...

liska5
hodnocení

2x

Mám známou/62/, která má každou zimu kašel. Čtvrt roku prokašle. Brala pokaždé nějaká antibiotika, antihistaminika.. Vyzkoušeli snad všechno. Teď přišli s teoriií, že mohou být na vině Chlamýdie. Ono ale záleží na terénu, ve kterém se infekce rozbují, jak se umí tělo bránit. Ona se většina lidí setkala s různými bakteriemi, ale onemocní jen někdo. Tak je třeba přemýšlet nad svou imunitou.

idanova*
hodnocení

Děkuji moc vám všem za vaše rady i váš čas. Ida

hodnocení

0x

Měl jsem vlhý kašel po rýmě a dlouho jsem se toho nemohl zbavit až zabral SINUPRET volně prodejný ale dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]