Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny, milí rádcové. Můžete mi, prosím, prozradit, co u vás nejlépe zabírá proti kašli? (Nemyslím léky předepsané doktorem). Děkuji. Ida
Především si zkuste vzpomenout, od kdy, jak dlouho a z jaké příčiny asi kašlete. Kašlem se organismus brání proti něčemu, co vás drždí v hrdle. Může to být prach, nějaký aerosol, suchý vzduch, nějací bacilové, podráždění hrdla po vypití studeného nápoje, nebo chození venku v chladu s odkrytým krkem.
Tradiční lék proti kašli býval a je jitrocelový sirup. A za druhé si dávat při kašli ruku před pusu, aby se kašel nešířil dál. Svědomití japonci nosí vždy, když se cítí nastydlí přes ústa roušku, aby nikoho kolem nenakazili.
Na nerezovém struhadle, nebo nerezovým nožem nakrájet celou cibuli, dát do porcelánové misky a na ní nasypat trochu cukru, nebo pár lžic medu. Zakrýt a nechat hodinu, nebo dvě v lednici. Cibule pustí šťávu. My pak šťávu po lžičkách užíváme v průběhu dne. Komu to nevadí může pak sníst i tu cibuli (už pak nepálí). Není problém sníst. Je to výborná věc pomáhá nám to v rodině všem.
K těm bylinkám bych přidala akupresuru. Na plíce masírovat, mačkat C7- to je bod na zápěstí na kosti /radius/ asi 7-9 cm pod bází palce. Když držíte pravou ruku palcem nahoru, tak druhým palcem C7 vyhmátnete na hraně shora. Pozná se, že je citlivý. A ještě jeden plicní bod, třeba ten mezi klíčními kostmi na spodní hraně toho ďolíku pod krkem. Taky se ŕiďte citlivostí. Na noze v podstatě celá půlka nártu od báze prstů. Plíce jsou v páru k tlustému střevu. Tomu prospívá vláknina a kvašené. Stará klasika kroupy a kyselé zelí. Zeleninu a oranžové ovoce. K cibuli, ještě česnek, křen, zázvor / né dlouhodobě/. K citron. šťávě s medem /med né do horkého/ přidat trochu lněného oleje. Taky se dělává ředkev nebo ředkvičky na kolečka smíchat s medem. Tu šťávu, co pustí, uchovávat v ledně a užívat po lžicích. Taky jíst tučné ryby/ makrely,sardinky kvůli Omega 3. Mít dost Mg. Někdo zas chválí drůbeží vývary. Cystein v nich by měl rozpouštět hlen. Ten je i v celozrnných výrobcích. Určitě vynechte instantní polévky a konzervy. Za mne i mléko. Situaci mohou zhoršovat změny teplot, vlna a peří v zimních oděvech, jiná strava- více čokolád, ořechů / plísň. alergeny/ a koneckonců i ten předvánoční stres. Kašel znamená, že nás něco dusí. I nějaké skrývané trápení.
Mám známou/62/, která má každou zimu kašel. Čtvrt roku prokašle. Brala pokaždé nějaká antibiotika, antihistaminika.. Vyzkoušeli snad všechno. Teď přišli s teoriií, že mohou být na vině Chlamýdie. Ono ale záleží na terénu, ve kterém se infekce rozbují, jak se umí tělo bránit. Ona se většina lidí setkala s různými bakteriemi, ale onemocní jen někdo. Tak je třeba přemýšlet nad svou imunitou.
Měl jsem vlhý kašel po rýmě a dlouho jsem se toho nemohl zbavit až zabral SINUPRET volně prodejný ale dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.