Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnoty cholesterolu

Od: paboz® odpovědí: 9 změna:

zdravim,mam pred sebou vysledky mereni cholesterolu,jenom problem neni to zprava pro laika.Kdyz jsem hledal doporucene hodnoty ,tak nazvoslovi je odlisne o proti lek.zprave ,dovede nekdo posoudit vysledky ,jak je na tom zkoumana osoba?

v tabulkach :celkovy cholesterol normalni hodnota pod 5,16

cholesterol HDL by nemel klesnout pod 1,4 ryziko pod 0,9

cholesterol LDL normalni hodnota do 3,4

a tedkom co je vvedeno v zprave:Cholesterol S 4,19

Cholesterol HDL S 1,18

Cholesterol/Chol. HDL S 3,550,ALT S 0,74

Triacylglycerol S 1,36

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Předpokládám, že jde o muže, ženy mají trochu jiné parametry.

Hodnoty máte hraniční.

LDL Cholesterol byste měl mít pod 3,4,některé zdroje uvádí dokonce 3,0, máte 3,55 - ten je nejhorší, způsobuje

HDL byste měl mít nad 1, máte 1,18

ALT je parametr ukazující na zdraví jater, ten máte taky hraniční, hranice je 0,75, máte 0,74

Triacylglycerol máte 1,36, hraniční hodnota je 1,8

Kolik měříte a vážíte?

hodnocení

vek 52

vyska 178 / 79 Kg muz

mozna bylba otazka,proc v zprave neni uveden cholesterol LDL ,dle vasi odpovedi jsem usoudil ze dle vas je ten spatny pad ocnacenim cholesterol/chol HDL S nikde tam nevidim to LDL. normalne se snazim nijak neprejidat,pohyb mam za prve z fyzicke prace + dost jezdim na kole.

Muze met vliv na hranicni hodnoty ze veskere pravidelne prohlidky mam s odbery krve mam do 10 ledna vzdy po svatcich na kterych tedy rozhodne dietu nedrzim a aspon jednou doroka tomu nalozim

Máte pravdu, ten LDL cholesterol tam není, to co jsem přečetl jako LDL cholesterol vypadá jako nějaká poměrová hodnota. Ještě se na to podívám, teď nemám moc čas.

figurek*
hodnocení

1x

To co sem připíšu nepochází ode mě, ale od mé ošetřující lékařky.

Pro normálního neznalce medecíny je skutečně důležitá ona celková hodnota cholesterolu.

Pokud je toto celkové číslo menší než 6, je vše v pořádku. Při hodnotách 6 až 7 je už potřeba opatrnosti, upravit životosprávu, snížit váhu a více se hýbat. Čísla 8 až 10 už jsou na prášky a čísla nad 10 znamenají doživotní prášky a doživotní dietu.

Proto si myslím, že se svou celkovou hodnotou 5,16 můžete být v klidu.

doplněno 19.12.18 11:13:

No. Nejsme na světě první den. Já si myslím, že v případě problému by vám to řekli hned. Rovnou na místě byste se dozvěděl, že máte zlepšit životosprávu a něco se sebou dělat a hned by vám dohazovali nějaký zaručeně kvalitní přírodní preparát za akční cenu, jedno balení 1115,- KČ, dvě balení 1999,- KČ atd.

I z toho se dá usoudit, že cholesterol máte v pořádku. :)

hodnocení

dik,ale ta hodnota 5,16 to je co jsem napsal na zacatku co jsem nasel v tabulkach.

me hodnoty co jsem vycetl z spravy jsou v te druhe polovine

hodnocení

jo figurku asi by to tak melo byt.Mozna kdy by vysetreni provadel rod.lekar

Ja si u obvodaka vyzvednu kartu a jdu co 2 roky na preventivku .Minule jsem ji vracel po 6 tydnech uz jsem si myslel ze by tam vysledky mohli dojit,sestricka se usmala to je jeste brzo.Pochybuji ze ty vysledku nekdo kontroluje.A na preventivce kde mame vedene druhe karty tam nejake zvysene hodnoty urcite neresi renta se na to nedava.K doktorovi nechodim a k temto vysledkum jsem se dostal po dvou letech tak ze oni uz jsou i tak zastarale.Znovu me napichnou v lednu *smich*

Je to zvláštní, pokud jdu na krev já, výsledky se objeví u mojí doktorky druhý den, je fakt, že je to v rámci jedné nemocnice. Ale nevím, co je zač to Vaše středisko.

hodnocení

pletiplote skusim ti to popsat.unas neni nic jednoduche.Samozrejme obvodak je uplne jinde.Nevim jak to mas s preventivnimi prohlidkami ty.U nas jsou povinne co 2 roky obvodak stim nema nic spolecneho.Mame vedene 2 X zdravotni karty,musime do nemocnice na odeleni pracovni mediciny / prevence chorob z povolani.Jednoduse receno nez bys mel onemocnet na nemoc z prace aby te stacili preventivne vyradit driv na obecnou chorobu a nemel narok na rentu.Tak ze to jsou pani nez od tama dojdou vysledky k obvodakovi to trva.a vubec nemam predstavu kdy by neco nasli v krvi zavazneho kdo by me kontaktoval.Tak ze chapes to neni stredisko .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]