Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě, že jim budete dlužit. Proč by na ně neměli právo? Zboží jste dostala, tak máte povinnost zaplatit.
Mně se teď stalo, že blokace skončila, když si Lidl stáhl jen část částky, protože poslal jen část zásilky. I po skončení blokace si strhli zbytek, když poslali zbytek zásilky. Takže myslím, že strhnout tu platbu jde i po limitu. Jednou jste s platbou souhlasila, tak prostě odejde. (Ovšem nevím, co by se stalo, kdybyste neměla dostatečný zůstatek. Já to s tím Lidlem chtěla vyzkoušet, ale nepodařilo se...)
Když zaplatíš kartou, tak buď platba proběhne okamžitě nebo proběhne se zpožděním (během několika dnů). Ten obchodník si peníze musí stáhnout, protože jinak bys dostal zboží zadarmo a to by se obchodníkovi nelíbilo.
Stalo se mi jednou, když jsem platil kartou v zahraničí, tak platba neproběhla správně. Částka byla blokovaná a byla tam asi 3 týdny. Poté co platba neproběhla se mi tyto peníze vrátily na účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.