Nejste přihlášen/a.
Zdravím, moje situace je taková, že jsem podepsal prohlášení u jedné pracovní agentury za tenhle měsíc, nicméně ta práce nakonec nedopadla a nevydělal jsem ani korunu, takže ta sleva nebyla vůbec uplatněna. Vím, že se to nemá, ale opravdu myslíte, že bych mohl mít problém, když to teď podepíšu u jiné firmy u které jediné budu mít výdělek? Nerad bych čekal na daňové vratky do konce dubna...
Zrušte platnost podpisu u prvního zaměstnavatele a klidně ten samý den podepište u druhého. Je důležité napřed zrušit a teprve potom podepsat další.
Ale teď Vám to stejně asi v ničem nepomůže.
Pro uplatnění slevy na poplatníka za prosinec byste musel prohlášení u nového zaměstnavatele podepsat koncem listopadu nebo nejpozději 1. prosince. V případě pozdějšího podpisu byste musel připojit čestné prohlášení, že jste v době od 1. prosince do data podpisu neuplatnil slevu jinde, ale to neumožňuje každý zaměstnavatel.
Daňovou úlevu ale můžete uplatnit po skončení roku v rámci ročního zúčtování daně z příjmu (provádí na písemnou žádost zaměstnance zaměstnavatel) nebo v rámci daňového přiznání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.