Nejste přihlášen/a.
Znam dost lidi vcetne me, kdo se na kytaru naucili jako samouci. Jde o nadseni a pak to jde samo. Popravde znam osobne pouze jednoho co chodil na hodiny kytary a toho to pro zmenu nikdy nebavilo.
Co se tyce rytmu, tak ten podle mne bud clovek ma nebo nema. Noty a akordy se daji naucit, ale intonace a rytmus podle mne musi byt vrozene.
Udajne je pro zacatecniky dobrych spousta kytar. Pokud ale chces hrat u taboraku, tak:
1. hledej kvalitu za co nejnizsi cenu, pac kytaru casem oddelas - setrnost zachazeni, stridani zimy a tepla, vlhkost...
2. pokud nejezdis k taboraku autem a tu a tam absolvujes i nejaky cundr, pak jsou vhodne 3/4 nebo dokonce 1/2. Privazes na krosnu a jdes, ani nevis, ze ji mas.
Než příjdeš na to, zda to chceš zkusit a zda na to máš, stačí laciná nebo půjčená kytara. Koupit si nebo půjčit v knihovně některý zpěvník typu "Já, písnička" se základníma akordama. A brnkat a brnkat. U některých písniček vystačíš se dvěma třemi akordy.
Moc dobrá je k výuce Kytarová škola Honzy Homoly. /To je brácha Matěje, oba z kapely Wohnout/. Budeš sedět u počítače a sledovat video a zkoušet. Tohle je opravdu krok za krokem, od samotného držení nástroje, přes volné zápěstí...až kam Ti to půjde.
jistěže jde naučit se písničky podle videa. Časem si všimnete, že rytmů zase není tak moc. U táboráku jich uslyšíte tak maximálně čtyři nebo pět. České táborovky se běžně hrávají v rytmu polky (Bedna od whisky), docela dost je jich v rytmu Rumby (Stánky od Honzy Nedvěda) a třeba obecně známé táborákové hity Ascalona nebo Poslední kovboj se hrají v rytmu Blues. Když zrychlíte rytmus Blues dvojnásobně, dostanete Rock and roll. Hned můžete zpívat jak Potkal potkan potkana pod kamenem pod kamenem nebo Měla vlasy samou loknu jéjeje. Věřte nebo ne, je to tak.
Bez obav klidně začněte. Já jsem se na kytaru učil přesně tak, jak se k tomu chystáte vy.
Přeji mnoho zdaru.
Je dobrý se naučit pár akordů na jednoduchý písničky co znáš a pak si brnkat s kamarády a držet rytmus s nima, oni ti poraděj. Taky jsem tak začínal.
Přeju pěkný muzicírování.
no vyťukávání je sice pěkná věc ale rytmus má asi každý podle citu. Nebudeš hrát slaďák jak o život ale podle citu. Tím bych se tedy netrápil..
kdysi byla pomůcka "Na kytaru bez not" akordy nejpoužívanější ve stupnicích, prstoklad...to mne vyučilo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.