Nejste přihlášen/a.
Jestli jste nemovitost neměli rezervovánu (jestli jste nesložili rezervační poplatek), jednala RK logicky s tím, kdo si nemovitost chtěl rezervovat hned.
I nákup nemovitostí za účelem jejich pronájmu je v pořádku.
@Nikdo > v čem vidíte nějakou "nekalost" u realitky? A v čem vidíte podraz u kupujícího? Nákup a následný pronájem nemovitosti je podle mne v pořádku.
Zkuste oslovit majitele, jestli mu již realitka sdělila, že je složena rezervační záloha-písemně- a nebo se s majitelem zkuste dohodnout napřímo, bez realitky, která je stejně jenom přítěž a nic negarantuje, za nic neručí.
Nikdo > Založ si realitní kancelář a postupuj jak uvádíš. Takovým přístupem u tebe nebude chtít prodat nikdo ani garáž a brzo krachneš.Má poslední zkušenost je před 1/2 rokem, kdy jsem prodával rodinný dům.
Prodával se cca 3 měsíce. Celkově se realitce ozvalo asi 30 zájemců a chtěli si následně nemovitost prohlédnout.Nemovitost jsem využíval jako sklad, takže realitka mi měla volat, před každou domluvenou návštěvou. Cca 1/3 lidí nikdy nedorazila. Chvilku před domluvenou návštěvou volali, že jsou nemocní, že se jim rozbilo auto, že mají úmrtí v rodině...atd. Možná ,že něco byla pravda, ale tolik neštěstí a náhod...
Zbytek se sice přišel podívat, ale bud neměli fyzicky peníze a nebo požadovali nereálnou slevu. Dále že mají nemovitost, kterou napřed potřebují prodat a potom, že koupí tu moji atd...
Pak přišel kupec, který jednal férově. Ihned složil zálohu a do týdne byla podepsaná kupní smlouva. Také tam byli domluvené nejaké další prohlídky, ale měli už smůlu. Protože prohlídka nemovitosti má k prodeji ještě hodně moc daleko.
vidím že jste nezkušená realitní zákaznice. Jasná věc, ten nakupující měl domek vyhlédnutý už dříve před vámi a jen čekal, jestli nedojde na slevu. Na slevu nedošlo, ba právě naopak, na scéně se objevili nebezpeční konkurenti. Nakupující sebou hodil a domek vám vypíchl.
Nedivte se. Prodej realit je tvrdý kšeft, kde se na opozdilce nečeká.
vidím že jste opravdu nezkušená realitní zákaznice. Vršíte chybu na chybu. V realitce jste měla říct, že jste solventní, že váš zájem trvá a že byste chtěla nějaký jiný podobnný domek. Buďte si jistá, že ti stejní realitní makléři by se pro vás v tu chvíli přetrhli. Místo toho se s nimi pohádáte a ve spravedlivém hněvu je pomluvíte po celém okolí. Co můžete asi tak očekávat? Nehnou pro vás prstem. Oni se ještě k tomu mezi sebou znají. Někteří spolu sice zrovna moc nekamarádí, ale někteří jsou ochotní spolupracovat a kšefty si navzájem přihrávat.
A vím o čem mluvím, protože nedávno jsem zažil totéž co vy. Taky jsme měli vyhlédnutý domek, taky nám ho vypíchli. Ještě ten den, co se na něj byla podívat moje žena jí z realitky zavolali, že domek je zamluvený a rezervační poplatek zaplacený. Proto jsem se pro příště dobře připravil a akci jsem provedl sám. Barák co máme, jsem vypíchl někomu dalšímu.
Takže tady jsme na poradně a proto všem potenciálním kupcům radím jak postupovat při hledání domku :
1/ připravte si volnou hotovost na rezervační poplatek, mělo by stačit 8-10 procent inzerované ceny. Tuto hotovost musíte mít skutečně pohotově.
2/ do favoritů si dejte linky na všechny realitky v okolí a každé ráno projeďte jejich nabídky, zda není něco nového.
3/ jestli se objeví zajímavý domek, pak po něm skočte. Hned a bleskem, okamžitě si domluvte prohlídku a jestli domek bude aspoň jakštakš vyhovující, tak ho berte. Jasně že bude mít vady, zjevné i skryté, ale ty má každý domek.
4/ Každému radím, aby si zapamatoval jednu poučku z teorie pravděpodobnosti. Platí pro ten druh výběru, kdy se k nevybraným možnostem už nemůžete vrátit, kdy nevybrané předcházející možnosti jsou pro vás navěky pryč.
Jestiže můžete vybírat z deseti možností, pak pravděpodobně nejlepší je ta čtvrtá, pokud byla lepší, než první tři.
5/ Ještě bych vám připoměl pár přísloví : Náhoda přeje připraveným. Kdo zaváhá, nežere. Kdo chvíli stál, stojí opodál. To je vlastně jinými slovy třikrát dokola totéž.
Howgh.
Vítejte v kapitalismu. Co se týká realitky, tak správné tak úplně není, nicméně legální je. Co se týká onoho "někoho", já bych do toho nešel. Vypadá to na nějaký podraz.?Snaha navýšit cenu?nechat se přeplatit? Nevím.
Ale ano, všichni máte pravdu. Všechno je přece podle zákona. Fanděte si šmelinářům s nemovitostma, kteří to nekupují, protože potřebují bydlet, ale na kšeft, aby z toho následně vytřískali ještě víc. Fanděte si tomu. Jednou se to otočí proti každému z vás. Tímhle způsobem prodeje, se vám může stát, že už žádnou nemovitost nikdy nekoupíte, protože se vždycky najde spekulant, který vás předběhne, když uvidí, že o nemovitost je zájem.
Vás totiž nenapadlo něco, co se stalo mému kamarádovi. Projevili zájem, dopadli jako ta paní, načež je kontaktoval nový majitel, a nenabídnul pronájem, ale prodej nemovitosti o kterou měli zájem. Samozřejmě za víc peněz. V jejich případě o 200 tis víc. No a kdyby se povedlo, a oni je nevyfakovali, tak by se o těch 200tis. podělil nový majitel, pravděpodobně i s realitkou. Jak to dopadlo nevím. Fakt je jeden, asi za půl roku, se ten barák objevil u jiné realitky, o půl milionu dražší. Kdo ostrouhal? Podle mě původní majitel.
Takhle to dopadá, když se nerespektuje obyčejné slušné, rovné jednání, a jde se jen za zákonem, za ziskem. Fanděte si čemu chcete. Mě se to nelíbí. Tečka.
sebod: Já bych do toho nešel. Člověk který se choval jako dravec včera, se tak bude chovat vždy. Pro mě je to nedůvěryhodný partner.
Proč se chová jako dravec? Máš nějaká FAKTA? Prostě má jenom peníze a vše skupuje. Žádný zákon neporušil, pouze předběhl konkurenta. Teď mu nabízí pronájem. Přeci to je všechno v pořádku, ne?
Ale já přeci nepíšu nikde, že by porušil zákon? A že je mi jeho jednání podezřelé? Že za tím vidím podraz? Možná mám tímhle směrem víc zkušeností. I když zrovna proti vám? Která se zabývá insolvencemi? To bych nečekal.
Nikdo >
Já jsem kupoval a prodával několik nemovitostí a zásadně bych byl proti tomu, aby realitka čekala s prodejem, když je kupující, než se někdo přijde na nemovitost pouze podívat. To je nesmysl. To by jednala proti zájmu klienta.
Realitka jednala 100% fér vůči svému zákazníkovi.
nikdo. Nezlob se na mě, ale Ty neustále zkresluješ to, co jiní řekli. Já jsem někde řekla, že je dobře, že něco skupují spekulanti? Neřekla. Tak se laskavě nauč číst.
seboď: Ano, neřekla. Ale to, co ta realitka udělala, mohla a nemusela být spekulace. A vy všichni, včetně vás, to schvalujete. Tak pokud se vám to líbí bez výhrad, ty jste nevyjádřili, tak se vám líbí vše. I ty možné spekulace, na které poukazuji. Že jste se s takovým jednáním nesetkali? Já ano. A nemyslím, že by to bylo příjemné zjištění.
Nikdo, prosím Tě, víš vůbec, co to je spekulace? To v tomto případě není to, že se byt prodá někomu jinému. No, nebo možná ano. Realitka spekulovala a došla k závěru, že má klienta na 100%, a na druhé straně kohosi, kdo si chce nemovitost zatím jenom prohlédnout. Tak koho by měla volit? Víš kolik se kolikrát provede prohlídek a nikdo nekoupí? Takže vem to tak, že mohli mít nasmlouváno třeba 20 prohlídek, teprve dvacátýprvní přišel "podvodník". Podle Tebe měli absolvovat 20 prohlídek a pak to prodat "podvodníkovi"? To snad nemyslíš vážně, že ne?
Ano je, a myslím, že je to úplně v pořádku. Prostě to koupil někdo jiný a oni vám sdělili, abyste nikam nechodila.
Pánovi jste řekla, že nechcete nic najímat a že chcete bydlet. Podle mě to byla bouda.
My máme ty nejhorší zkušenosti s realitkama, mohl bych psát knihu. Kolikrát ani nezavolají.
Je to zaměstnání/podnikání jako každé jiné. Co je na tom divného?
Já budu prodavačka v pekárně. Zavoláte, zda mám vánočku, odpovím, že ano a vy že si přijdete odpoledne. Za 5 minut přijde jiná paní a chce koupit vánočku, tak jí prodám a vy máte smůlu. RK by byla sama proti sobě, kdyby na vás čekala a vy třeba nemovitost nekoupila. Mezitím by přišla třeba o dalšího zájemce, který by se poohlédl jinde.
Můj kolega tohle dělá běžně. Dopoledne z práce, telefonicky objedná, a večer, cestou z práce se tam zastaví pro pečivo. A nestalo se mu nikdy, že by mu slíbené zboží prodali. Stejně tak, když si u nás na trzích někdo něco objedná, počkáme, až si pro to přijde, i kdyby jsme měli mnoho příležitostí, ten poslední jeden schovaný kus prodat. Já to považuji za něco tak samozřejmého, jako neokrádat. Zákazníci musí vědět, že je na nás spolehnutí. To je součást dobré pověsti podnikatele. A jestli je někdo ochoten prodat svoji dobrou pověst za okamžitý zisk? Jeho věc.
ááááha, nikdo. Takže Tobě někdo řekne, že se JENOM PŘÍJDE na ty Tvoje vánočky podívat a Ty mu budeš tu vánočku schovávat? Hmmm, tak to jsi teda fakt dobrý.
Sebod: nejde a nešlo o to, co kdo prodává, ale o to JAK to prodává, o slušnost, o korektnost v jednání mezi lidmi. Ale to vy dobře víte.
Ach jo. Takže realitka měla kupce odmítnout a jít na prohlídku tady s tazatelkou, ano? Tazatelka by řekla, hmmm, já dům nechci. Realitka by zavolala tomu "podvodníkovi" a ten by řekl :"Pardon, už byt nechci". To by bylo podle Tebe v pořádku? Já být prodávajícím a tohle se dozvědět, tak s realitkou končím.
Pokud by to probíhalo tak, jak jste právě popsala, je to přesně příznak chystaného podrazu. kdo chce koupit za každou cenu, a pak si to rozmyslí, tak to ani předtím nemyslel vážně. A ještě si přisadím, když se strhne taková rvačka o nemovitost, není to náhodou příznak, realitkou špatně stanovené ceny?
Cenu nestanovuje realitka, ale prodávající. A to podle toho jak na peníze "chvátá". Pokud chvátá hodně - dá nižší cenu a je možné, že se najednou sejde více zájemců. Ale pak má šanci ten nejrychlejší.
nikdo. Jaký podraz? Uvědomuješ si, že tomu "podvodníkovi" je naprosto jedno, kterou nemovitost koupí. On jich má vyhlédnutých třeba pět, první nemovitost (ta tazatelčina) - čeká se na prohlídky, tak ji škrtá. Druhá je bez problému? Ano? Kupiji... Co na tom pořád vidíš podvodného? Ukaž mi nějaká FAKTA, zrovna tak, jak jsi je chtěl u Babiše. Všechno proběhlo v souladu se zákonem.
Nikdo. Sviňárna by to byla, kdyby tazatelka uhradile rezervační poplatek a poté by realitka nemovitost prodala někomu jinému. Takhle opravdu nechápu, co řešíš. Tazatelka neprojevila dostatečně velký zájem. Realitka opravdu nebude čekat, až provede všechny zájemce bytem, když má kupce, který vezme hned. To je v pořádku. Že někdo skupuje byty ve velkém asi tak úplně v pořádku není. Ale na slušnost se v téhle republice opravdu nehraje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.