Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž u zákazníka - ztratily se mu šperky

Od: hava1 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, mám obrovksý problém a nevím co mám dělat a co se bude dít..

S bratrem zatěsňujeme oknavyfrézujeme do falce křídla drážku a dáme do ni těsnění u starších aktivních lidí v důchovém věku...2 dny práce, pohybujeme se po celém domě. Práce dobře odvedena, dostaneme zaplaceno ...hotovo.

Manzelka zákazníka po našem odchodu za několik dní odcestovala...a on také na cca 1 týden nějam odjel...

Po cca 14 dnech bratrovi pán volá, že se mu ztratily šperky.. a že několik dní před naším příjezdem tam byly... a teď už nejsou..a že v baráku mezitím nikdo nebyl...

Věc ohlásili policii a nás udali, že jsme tam pracovali..

Já a bratr víme, že jsme nic nevzali...to bychom si nikdy nedovolili..Nikdy jsme nic nevzali, spíše udáme to, aby zákazník byl spokojený..Pracujeme po okrese...jsme z vesnice...a špatná pověst se hned roznese...

Dost mě to s bratrem mele...vyšetřování ! proč? nic jsme neudělaly, pouze svoji práci..At uz se to vyřeší jakkoliv...budeme mít nálepků ´´možného zloděje´´ vadí mě i tento pocit...

Vím že značná starších lidí už jsou trošku podívíni..a dost těchto lidí se chce soudit, všechno řešit...ale proč musíme být obětní beránek?,Nás to bude stát, čas běhání po soudech, advokáty, špatnou pověst...jak se ríka: ´´ Na každém šprochu, pravdy trochu´´ a také jistě ztrátu zákazníků..

co máme dělat?dnes jsme u nich s bratrem byly...řekli at se na ně nezlobíme, ale že nás museli nahlásit..

Nejraději bychom to s bratrem vyřešili s detektorem lži..at se ukáže rychle pravda...je to nějak možné? co by jste nám radili?díky moc moc za radu..Pavel

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Jen jestli moc nesledujete TV. PČR to šetřit musí a vy musíte počkat na výsledek. Řemeslníkům já klidně odevzdám od bytu klíče a odejdu, jsem si jistá, že dobře ví, že jsou první podezřelí a že si nedovolí nic vzít. Na cenné věci máme doma trezor.

hodnocení

2x

Proč mi tento příběh silně připomíná nedávnou historku z televize Barandov, "soudce Barbara", nebo tak nějak. :-D Tam se jednalo také o starší paní, která odjela a v její nepřítomnosti praskla voda a člověk, který se staral o takové případy, musel se svým bratrem do bytu násilně vstoupit a kalamitu zastavit a opravit. Pak dal dokonce vyměnit i zámek, aby mohl byt uzamknout. Paní ho po návratu nařkla, že se jí ztratilo asi 20 tisíc a že to musel udělat on a dala ho k soudu. Nevím kdo to vyhrál, neviděla jsem to do konce. Ale detektor lži tam neuplatnili. Tak počkejte na vyšetřování a protože říkáte, že už Vás dotyční udali na policii, můžete vysvětlit svou verzi. No a pak se můžete s pomocí právníka hájit, pokud dojde k soudu. Ale je mi divné, že když jste u nich s bratrem byli, tak oni se vám omlouvali. Za co?

No a co se týče toho, že předpokládáte, že budete mít od této chvíle "špatnou nálepku"a to i v případě, že byste byli nevinní, tak v tom nezabrání ani to, že byste oba podstoupili výslech s detektorem lži. Jak si to představujete? Že byste pak výsledek šetření vylepovali po všech sloupích? ;) To za prvé a za druhé, jak asi byste se k takovému vyšetření detektorem lži dostali? Leda, že byste si koupili tohle a s bratrem se otestovali vzájemně. Ale pochybuji, že by výsledky testu nějak ovlivnili potencionální zákazníky.

Viděl jsem to dokonce, vzala to její neteř,chodila tam zalévat. Jednu noc tam spala se svým přítelem, našli v šuplíku sto tis, tak prostě si dvacet vzali. Ona se pak přiznala. A ta paní po soudu vzala sousedy do restaurace na večeři, jako omluvu a pak řekla, že příště si nechá byt hlídat od nich :) :)

idudabusa
hodnocení

2x

Mě se to stalo už 2x. Jednou se ztratilo asi 50tis kč a podruhé nějaký notebook.

V obou případech mě kontaktovala PČR a já šel podat vysvětlení. Já jsem jim řekl, co jsem tam dělal a že jsem to nevzal a tím to skončilo.Zákazníkům to nemám za zlé. Oni nevěděli, kdo jim to vzal, tak uvedli všechny.

V obou případech se nic nevyšetřilo. Pachatel neznámý.

danys*
hodnocení

2x
Policie to prošetří, pokud máte čisté svědomí, nemusíte se ničeho bát. Chápu, že je to nepříjemné, ale s tímhle holt musíte počítat.

damandys
hodnocení

2x

To je stejné jako s tou ztracenou peněženou. Vrátíte ji majiteli a on Vás udá, že jste mu z ní vytáhl 2000,-. Pro dobrotu na žebrotu, ale to už je jiný příběh.

To se stalo kdysi kolegovi autobusákovi, když předával nalezenou peněženku ženské (poslal ji dispečink). Kočena místo poděkování hned prohlásila, že chybí pár stovek. Tak jí řekl, že se přesvědčí. Jen co dostal kešeňu do ruky jí řekl: tak to zřejmě bude nějaká úplně jiná peněženka, tato tedy evidentně není vaše... Tuto cizí peněženku dám na stráty a nálezy :) No holčina si koupila za peníze na jídlo hadry a bála se, že ji manžel propleskne. Tak to chtěla hodit na někoho jiného...

majsterjoe*
hodnocení

1x
Můžete asi mluvit jen za sebe, nemůžete garantovat že váš bratr nic nevzal. Je mi to líto, ale i tohle se stává.

hodnocení

0x
Byla nahlášená kradež a policie musí konat s tim se nic dělat nedá
Je tu možnost že si majitelé spomenou kam ty šperky založili a tím to celé skončí
Pokud si nevzpomenou proběhne standartní vyšetřování a vy by ste měli spolupracovat
Pokud ste nic nevzali neni čeho se obávat
Jinak oni vás neudali oni se jen snažili policii vysvětlit co a jak se dělo v domě kde k domělé krádeži mělo dojít
Jiná situace by nastala kdyby vás přímo obvinili z krádeže
To byste pokud by se pak prokázala vaše nevina mohli dotyčné zažalovat pro křivé obvinění a pokud by vám stoho vznikla náká finanční ztráta tak byste se mohli soudit i o ní

hava1
hodnocení

Je to opravdu nepříjemné...i psychycky.. Je to opravdu okaté...aby řemeslník něco vzal...bude vzdy na ráně...Zatěsňujeme již hrozně dlouho...nikdy se nám toto nestalo...Hodně si dáváme pozor aby jsme nemuseli šahat kam nemusíme..Ono je to je vzdy tězké...prostor je třeba udělat, aby práce šla rychleji,.Tak tuhle dáme nastranu stůl, křeslo...jinde dáme nastranu vázum, aby se nerozbyla...apod..potom dáme vše zpět..

Pán se rád soudí...naše smůla...jenže nikdo neví co se to vyloupne za případ...To bychom nemohli nikam jet...

Tak snad si vše řádně uklidím a zkontroluji...!To úplne respektuji... Paní prý ty šperky bězně nosí..proto nebyly v trezoru..

achjo...

to máme nejprve kazdému zaznikovi, ke kterému přijeme říci: Máte před námi schované cennosti a peníze?Jak trapné a ponižující !

lidus*

Máte pravdu, je to ponižující ale nezbývá než to přetrpět. Dcera pracovala v jednom ústavu pro nevidomé a každý měsíc rozdávala kapesné, za týden si jedna babička vzpoměla, že peníze, 2000,- tehdy nedostala, dcera proplakala 2 dny jak se cítila ponížená, 2000 zaplatila ze svého a měla nálepku zlodějky. Za měsíc babka peníze našla založené a s úsměvem ty 2000 navíc vrátila. Myslíte si, že šuškanda ustala a babka se omluvila?

Já teda nevím, ale jak tady popisujete postup své práce, tak to by mne jako zákazníka odradilo daleko víc, než to, že zde pláčete nad svou pověstí, kvůli "ztraceným šperkům". Já bych Vám poradila, abyste to už raději nerozmazával, protože tak si ubližujete daleko víc. Když ty šperky paní běžně nosí, tak je přece měla na sobě když odjížděla a není co řešit.

A pro Liduš. Ano, jenomže Vy vyprávíte skutečný příběh a tohle se opravdu stává a je to velmi nepříjemné. Ale příběh tazatele, je nějak podivný.

hava1
hodnocení

tak někde mě třeba písmono vykočílbne mi klaveska ale myslíte si snad,že mám čas tu psát nějaký smyšlený problém? Staří lidí mohou mít v hlavě větší guláš...Vidím to u dědy...neustále kolem sebe někoho osočuje, A přitom pokaždé problém je v jeho hlavě..Zapomínavost..apod... Jistě se podobný případ už někdy někomu stal... No , snad se to rychle vyřeší...

hodnocení

0x

Pavle, musíte se na to podívat z jejich pohledu. Kdyby se Vám doma něco ztratilo, taky byste chtěl, aby to policie dobře prošetřila. Aby se pozeptala cizích lidí, kteří se u Vás doma vyskytovali v pravděpodobné době krádeže.

Asi před 12 lety jsem na policii byla nahlásit krádež kabelky z autobusu. Zapomněla jsem si ji na sedadle v zadní části, a když jsem se tam vrátila (cca 10 minut), už tam nebyla. Bohužel v té zadní části autobusu bylo prázdno a kromě mě tam seděla už jen holčina, se kterou jsem se rok kamarádila na základní škole, ale od té doby se jen pozdravíme. Policie po mně chtěla její jméno a telefonní číslo. Víte, jak mi bylo trapně? Že jsem na ni vlastně ukázala, když jsem řekla, že tam seděla jen ona? Ale pak jsem si řekla, sakryš, neobvinila jsem ji, třeba si s ní jen promluví, jeslti něco neviděla, jestli si někoho nevšimla... stejně tomu tak může být i u Vás, oni se jen potřebují zeptat, jestli se během Vašich prací v době nevyskytoval někdo jiný, jestli jste si něčeho nevšimli.

hava1
hodnocení

děkuji...to znělo pozitivně:)

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono taky kdyz odjeli oba pryc na tyden tak se mohly stavit na navstevu deticky a neco si "pujcit", v dnesni dobe by me to ani neprekvapilo, navic byli tam remeslnici takze se to hodi na ne

jen k tomu ze se to roznese, pokud v tom budete nevinne i po vysetreni PCR a zacne se to roznaset tak bych po nich chtel omluvu v mistnim tisku

pb®
hodnocení

0x

No jo, tihle pomatení důchodci. Naší babce taky někdo krade šperky, zhruba tak 5x do roka. Nejčastěji je to její dcera. A když na babku manžel vlítne, zjistí že se babka ve špercích zas hrabala a zabordelila si je někam jinam a pochopitelně jí nikdo nic neukradl. Naposledy jí někdo ukradl žárovku. Ta žárovka praskla, tak jsem narychlo odšroubovala naší z lampičky a žárovku vyměnila, aby bylo v kuchyni alespoň nějaké světlo a manžel se tam nemusel potácet a měnit žárovku ve tmě, až půjde večer bábě měnit plenu a mýt zadek. Ale první co je napadne, je že jim někdo něco pořád bere. A on to nejčastěji bere Alzheimer.

Pokud jste nic nevzali a nenechali byt nezajištěný, byla bych v klidu. Můžou nějak doložit, jaké a že vůbec ty šperky měli? Mají je zdokumentované?

hava1
hodnocení

Snazíme se být v klidu..

šperky měli pojištěné, ale vědí, že nic nedostanou. Nebyly v trezoru. My jsme tam pracovali, když tam oba důchodci ještě byly..Radši ani nechci vedět v jaké hodnotě ty šperky meli být..Prý to byly šperky které dostala paní vzdy k nejakému výročí..Já nevím...já jsem vzdy nesvůj, když se mi někdo kolem nečeho motá...Já osobně bych s vzdy hned zjistil zdali mi neco nechybí...Oni to neudělali ani po naší návštěvě... Teď můžeme opravdu tvrdit...jestli tam opravdu něco bylo..vzdy to budou jen spekulace...ale ten černý mrak už bude vzdy na naší straně...

Vzdyť s to vemte...Jedna sousedka řekne druhé..: Meli tam řemeslníky...A ta druhá řekne...? Tak to je jasný!...´´Ty bych si tam nepustili...atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]