Nejste přihlášen/a.
Zdravím,manžel už nějaký měsíc jakoby stále slabě říhal,pořád ze sebe vydává vzduch,on si na to snad zvykl,ale mě to znervoznuje,co je to.proč je to?díky j
Opakované říhání nezávislé na jídle se označuje jako aerofagie. Je způsobeno poruchou funkce dolního jícnového svěrače, kdy je do žaludku podvědomými pohyby stále nasáván vzduch.
Více zde, v části Říhání: zaludek.cz/...
Pro zhodnocení situace by bylo nejlepší navštívit gastroenterologa.
Já odpovím úplně laicky. Když jsem byla puberťačka, tak mne nastávající švagr naučil říhat na povel. Tenkrát to bylo opravdu z blbosti. Ale musím přiznat, že toto "umění" mne už mnohokrát zachránilo od žaludečních potíží. Je ovšem pravda, že jsem toho využila pouze v ústraní a beze svědků.
Možná, že je to podobná situace a manžel se naučil takto zmírnit pocit plného žaludku. Zkuste s ním promluvit, jestli to přichází samo a nebo tomu trochu napomáhá. Docela chápu, že vám to vadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.