Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik procent výplaty na nemocenské?

Od: tazatelka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, marodím od 29.10..14.11. jsem brala výplatu od zaměstnavatele. A teď bych měla brát ještě 14.12. chápu to správně?
Kolik procent z výplaty.
Hrubá mzda 12000.
Hledala jsem na netu ale nevyznám se.
Našla jsem 60 procent.
Tudíž mě to vychází na 7200
doplněno 14.12.18 16:21: A nebo už mě přijde teď v prosinci nemocenská? Ubec nwm

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

V říjnu jste kvůli nemoci zameškala tři pracovní směny (29. - 31. X.), za které neobdržíte nic. Za dalších 7 pracovních dnů obdržíte od zaměstnavatele náhradu mzdy za nemoc ve výši 60 % redukovaného průměrného výdělku (pravděpodobně ve výplatě 14. XII.). A od 12. listopadu vyplácí OSSZ nemocenské.

Nemocenské činí 60 % denního vyměřovacího základu, nikoliv hrubé mzdy.

Průměrný výdělek pro nemoc byste měla najít na své výplatní pásce. Vynásobíte-li jej 7 dny, získáte částku, kterou Vám za nemoc vyplatí zaměstnavatel.

Pro výpočet nemocenského byste musela uvést všechny výdělky za předchozích 12 měsíců, po odečtení dovolených, nemocí apod. Bylo by potřeba uvést i počet zameškaných dnů za toto období.

tazatelka
hodnocení

Nešlo by to srozumitelně? Tedy teď v prosinci už bych měla dostat peníze už od Sociálky.

iz*
hodnocení

1x

Teď v prosinci obdržíte za část listopadu náhradu mzdy za nemoc od zaměstnavatele a za zbytek měsíce nemocenské od OSSZ. Jinak mi první odpověď přijde srozumitelná (netuším, co se Vám v ní nezdá srozumitelné). Nejlepší bude se ptát konkrétně.

tazatelka
hodnocení

Už chápu díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]