Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na Fio

Od: ondik® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, nevíte prosím jak je to s přijímáním plateb u Fio. Čekám docela důležitou platbu. Byla odeslána včera odpoledne (netuším z jaké banky) a dnes by mi měla přijít. Čekal jsem ji již ráno, ale stále nic a už je 13:30. Druhá strana 100% finance odeslala včera kolem 16h. Nemáte někdo zkušenosti do kdy může platba na fio dorazit? Trnu, blíží se víkend.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Fio mám a měsíčně mi platí tak 15-20 subjektů z jiných bank. Jednou někdo pošle platbu v 8:30 ráno a v 10 ji tam mám. (Jednou mi dokonce platba z ČS přišla obratem asi v deset večer.) Jindy něco v 16:00 a druhý den ještě není, až třetí den ráno. Všimla jsem si, že se platby připisují v (nebo kolem?) 7:00 a 13:00, často tam před sedmou nic není a po sedmé ano, stejně tak po té jedné odpoledne. Takže jestli jste kontroloval ve 13:30 a není, bohužel může dorazit až v pondělí *nevi*

Nevím, jak dotyčný platbu posílal, ale stala se mi tato věc: klient dostal fakturu, kterou hned poslal vyfocením QR kódu. Jenže platba nepřicházela. Řešili jsme to a přišli jsme na to, že vyfocením QR kódu se splatnost nastavila na datum splatnosti faktury a neodešla tedy z jeho banky hned, ačkoliv se jemu peníze odepsaly. Takže... taky byly peníze 100% odeslány, což ještě ale neznamenalo, že mi musí hned přijít *zed*

hodnocení

2x

Myslím, že klidně až v pondělí.
V internetovém bankovnictví FIO máte kontaktní formulář, zkuste se zeptat přímo banky.

platba
hodnocení

2x

Ze zkušenosti vím, že když odešlu platbu kamkoliv v CR do 12.00 hodin z Fio , tak příjemce jí má na účtě druhý pracovní den. Vy dostanete platbu na účet o den později ( v pondělí)

fio

Z kterekoliv nove bezpoplatkove banky byste mel penize uz na učte, ale fiobanka má jedno z nejpomaledjšîch IB a D+1 dodrzi obvykle jen při dopolednich platbách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]