Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit fixni rovnatka za normalni cenu?

Od: trin odpovědí: 8 změna:
Dobrý den přeji je mi 24 let a zanedlouho budu potřebovat rovnátka na vrchní čelist, protože mi budou chybět obě trojky. Ceny na internetu jsou děsivý, někdo rika 27000 za všechno (jedna čelist), ale z prispevku Vás lidí z Vinted to vypadá, že se za ně dá zaplatit mnohem méně. Máte někdo prosím tip na ortodontistu v okolí Prahy? Chci obyčejna kovová rovnátka, aby staly co nejméně. Předem moc díky za jakýkoliv tip

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Jestli volit mezi rovnátky a implantátem, volila bych implantát. Rovnátka jsou na několik let, optori nim je implantát hned. Rovnátka taky nejsou žádná sranda, po utažení může bolet celá hlava několik dní. Ani na sklovinu to lepidlo není úplně OK. Také nepíšete,proč byste neměla mít v puse zuby trojky. To je kvůli rovnání vytrhnou? Úsměv bez trojek je divný, když se musí udělat místo, volí se vytržení zubů třenových. A když vezmeme v potaz cenu, vyjdou dva implantáty stejně jako rovnátka na jednu čelist. Pokud by byla rovnátka na čelisti obě, je to nepopsatelně dražší. S rovnátky to je velký kšeft. Mojí mámě nedávno nabízeli rovnátka v jejích 65 letech! Prý ty spodní zuby jsou křivé. A když k rovnátkům přičtemě ještě nutnost úzkostlivé hygieny pomocí jednosvazkových krtáčků, protože kolem těch zámečků a drátků se usazuje plak a hrozí zvýšená kazivost, pořád je jednodušší starat se o dva implantáty, kde hygiena také musí být lepší, než u vlastních zubů.

trin
hodnocení

Dobrý den, trojky jsou pryč protože se mi mléčné zkazily a druhé mi ani na jedné straně nenarostly. Děkuji za radu, zapátrám tedy spíše po těch implantátech :)

pb®

Pokud zub chybí a podle rentgenu není ani založený, pak dle mého je implantát jednoznačná volba. Hýbat celým horním obloukem, aby místo trojek byly čtyřky je přinejmenším divné. Když si vyrazíte horní jedničky, taky nedostanete rovnátka, aby se všechny zuby posunuly a misto jedniček jste měla dvojky. To by prostě vpadalo blbě. Zkuste najít zubaře mimo Prahu (takové ústecko by mohlo být levnější) nebo alespoň mimo drahé kliniky s drahou reklamou.

hodnocení

0x

Fixní rovnátka jsou prostě drahá, začínají od 10 tisíc výš podle modelu. Je to stejné jako s ošetřením u zubaře, pokud to má mít smysl, nehledejte levnější alternativy. Nedokážu si ale představit situaci ve vaší puse. Vy chcete rovnátky posunout ostatní zuby, aby se zakryla mezera po trojkách? To vám poradil zubař nebo je to váš nápad?

trin
hodnocení

Dobrý den, zubař mi doporučil implantát nebo rovnátka. Posunout zezadu dopředu, aby se díra na obou stranách překryla. Nehledám samozřejmě nic, co je až moc levné, ale ceny se liší za stejný výkon, tak se jen ptám, zda má někdo tip na variantu, která nestojí třeba 30 tisíc, jak to někde je :)

hodnocení

0x

Taky jsem si myslel že rovnátka jak je navrhla dceři ortodentiska za které chtěla 20 tis. Na obě čelisti jsem ji říkal že stačí ty horní jak má křivé zuby jenom nahoře že ji dám 10 tis jenom za vrch tak mě uvedla v omyl že jak se ti posune vrch že se ti musí posunout i spodek jinak bys neměl skus rovný to jsem nevěděl tak raději dám na trinecku 20 než v Praze víc ještě že bydlim na východě*smich* A to jsem myslel že je drahá tak uzivejte prahu zas třeba víc vydelate *smich*

aegweg

Jojo, na to jsem přesně chtěla autora upozornit - rovnátka dostane nahoru i dolů, aby na sobě zuby seděly. Nejde rovnat jen jednu čelist, jen naprosto výjimečně, když jde o nějaký malý posun, což po vytržení dvou zubů nebude.

trin
hodnocení

Aha, tak to jsem neměla tušení :D to mi neřekl ani zubař, takže rovnátka budu muset asi nakonec odložit :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]