Nejste přihlášen/a.
Než jsem šla do důchodu, tkhle jsem si u stejné firmy pořídila ledničku. Přímo v prodejně. Ve splátkách jsem zaplatila pouze cenu lednice, Ani korunu navíc. Tak to stálo ve smlouvě a tak to bylo.
Takže myslíte, že nebudou chtít ani žádné potvrzení ze zaměstnání? Jelikož před objednávkou tam uvádějí pouze to, že postačí dva doklady totožnosti a číslo účtu na mé jméno. Říkám, nemám s půjčkami vůbec žádnou zkušenost, ale v jiném obchodě, kde to bylo i s úroky, taktéž od Home Creditu, jsem si zkoušela objednat notebook, abych tak nějak věděla, co to obnáší a tam právě bylo uvedeno, že budou chtít i potvrzení ze zaměstnání, jak dlouho pracuji atd. a to už se mi právě nelíbí.
Nemám to sice přes CZC, ale běžně nakupuju JEN na splátky bez navýšení...většinou je to na 10 nebo 20 měsíců, ať se to dobře počítá. Zrovna u Homecreditu tam na to mají dobrou aplikaci. Sice je to trochu byrokracie s posíláním dokladů, ale do 10min vyřízeno
2 ověřené doklady s fotografií. Např občanský průkaz + řidičský průkaz, občanský průkaz + pas. Doklady jako kartička zdravotní pojišťovny nebo kartička na mhd neberou.
Podobné úvěry může poskytovat kdokoliv. Pokud má někdo nějaký poplatek za sjednání či úrok, musí mít živnost - resp. licenci a potřebuje k povolení i zákonným způsobem nakládat s daty.
Splátky 10/10 bez poplatku či navýšení je možné u kohokoliv, protože na tom ten člověk - firma nevydělává. Je jeho "hloupou/chytrou" či dobrou vůlí nabídnout tuto možnost. Vymáhání splátek musí jít zákonným způsobem a ne všichni si toto dovolí.
U většiny splátkových nabídek se jedná o zprostředkování úvěru tímto prodejcem pro jinou společnost. Ta zaplatí zboží prodejci ihned a řeší případné spory a nesrovnalosti v budoucnu. Získají si tak portfolio platících klientů, v budoucnu jim nabídnou "výhodné" úvěry již s mírnými poplatkami.
Pokud někdo takové splátky nabízí, je to omezeno částkou... např. 10tis. V tom velkém počtu se počítá i s nějakým dlužníkem či podvodem. Nicméně v globále se hromadný výprodej vyplatí.
Mimochodem CZC uvádí na svých stránkách, že se jedná o úvěr u homecredit - tj. do určité částky stačí doklady již zmíněné a souhlas s lustrací v databázích. Dlužníci -neplatiči nemají nárok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.