Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd pojistné smlouvy v PDF

Od: vlado7 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Přišla mi výpoved pojistné smlouvy v PDF. Uložení slouvy jsem provedl ale při otevření mi nejde nic psát a vyplnovat. Jak to opravit? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, myslím, že pro editaci PDF souborů není žádný program zdarma (a kupovat ho asi nebudete). Takže, formulář si vytisknout, ručně vyplnit a odeslat poštou (nebo vyplněný naskenovat do PDF a odeslat elektronicky). Zdravím!

hodnocení

1x

Dobrý den. Já to dělám v programu Adobe reader. Otevřu v něm dokument a vpravo nahoře kliknu na kartu podepsat a následně na přidat text. Kurzor umístím na místo kam chci psát (zvolím fond písma) a je to.

hodnocení

1x

Uvádíte strašně málo údajů. Od koho a jaký formulář to byl? Pokud ta výpověď už yla vyúplněná a měl jste ji jen podepsat, tak se to dá dělat jenom vytištěním a po podepsání naskenováním.

PDF soubor může být editovatelný i needitovatelný. Když si do PDF něco vytisknete, tak je to normálně needitovatelné. Ale pomocí plné verze programu Adobe (a některých jiných) lze vytvořit verzi která funguje jako vyplňovací formulář. Vyplňování nemusí fungovat ve všech prohlíížečích PDF.

iz*
hodnocení

0x

Kam > na který freemail Vám formulář výpovědi přišel?

Já bych se do schránky přihlásila ve webovém rozhraní (v prohlížeči) a zkusila formulář otevřít do dalšího panelu. Jestli máte e-mail u Gmailu, mohlo by to jít vyplnit (Google by pravděpodobně nabídl "Google-dokumenty")

Jinak byste potřeboval některý program, který umožňuje editaci formátu PDF.

hodnocení

0x

Zatím se mi vždy podařilo vyplnit formuláře v PDF pomocí programu Acrobat Reader DC (zdarma),vpravo je jedna z možností "Vyplnit a podepsat",objeví se obdelníček do kterého se dá psát. Ze začátku je to piplačka,ale po chvilce zjistíte jak je třeba kurzor umístit a jde to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]