Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chodím na dentální hygienu, pečlivě si čistím zuby podle návodu hygienistky, ale přesto trpím často na zubní kámen. Dá se odstranit alespoň zčásti i doma? Někdo radí peroxid, jedlou sodu,atd., někdo si kupuje škrabku na zubní kámen na doma. Co se osvědčilo, kromě dentální hygieny, ta je samozřejmostí, vám? Ještě se chci zeptat. Mám úzké mezery mezi zuby, každou jinak úzkou, a do některých nedostanu žádný mezizubní kartáček, zkoušela to i dentální hygienistka. Doporučila mi proto pouze na tato místa zubní nit. Je tu ještě někdo, komu se nedaří dostat mezi zuby mezizubní kartáček? Hygienistka se dost divila, že to nejde. Děkuji
Je tu ještě někdo, komu se nedaří dostat mezi zuby mezizubní kartáček?
No samo... Mezi některé zuby nedostanu v celé výšce ani zubní nit. Tak to dopadá, když člověk zdědí malou hubu a velké zuby. Sice mi je celkem srovnali, ale rovnátka řeší povětšinou pouze obrys řady zubů, vzdálenost mezi nimi je vyšší dívčí. Ještě tak stáhnout, ale zvětšit zubní mezeru, to snad ani nejde.
Dobrý den, na zubní kámen se osvědčilo vše s octem, resp. nakládané okurky (lák), kysané zelí a potom i tvrdší chléb či dalamánek. Ten ocet naruší zubní kámen spolehlivě a tvrdší potravina ho uvolní. Zdravím!
Měl jsem také problém, že se mi dělal zubní kámen celkem dost, na hygieně to bylo vždy nepříjemné. Od doby, kdy používám pastu Aloe vera Extra Freshness Tooth Gel mám klid. Zubařka se sama divila a ocenila to.
Ještě doplním, že té pasty stačí na kartáček tak necelý centimetr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.