Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde žádat o neschopenku mimo bydliště?

Od: vesnican odpovědí: 3 změna:

Zdravím... našel jsem si práci na druhé straně republiky od svého bydliště, ale zatím jsem se zde nepřihlásil k žádnému lékaři a bohužel jsem onemocněl... myslíte, že když zajdu zítra ráno k jakémukoliv praktickému lékaři tady, tak mi neschopenku vystaví? Bojím se, abych v tomto stavu nemusel přes 200km ke svému lékaři... Kam případně zajít?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zavod
hodnocení

1x

V akutním, životohrožujícím případě, Vás musí ošetřit každý lékař, ale co dál? Lékař vystaví zprávu, kterou předáte svému obvoďáku doma.

Ale jestli tam budete pracovat a žít déle, tak se tam zaregistrujte. A až se opět vrátíte sem, tak si provedete registraci opět tady, v místě trvalého bydliště.

Lékaře můžete změnit každé 3 měsíce.

A co se přihlásit u závodního lékaře?

mnd®
hodnocení

1x

A co ,,závodní,, lékař? Když jsem někam nastupoval,tak jsem nešel ke svému,ale k ,,závodnímu,,a není to tak dlouho.Bylo to mimo přehlášení ale zaplatil jsem to a zaměstnavatel to proplatil.Já mám tolik karet,že už ani nenvím kde.Ale originál je můj a svojí doktorce když přijedu domů dávám kopie do karty.Nijak to nevadí.Takže mám kart už několik od základní školy.Ta doba tři měsíce platí.

hodnocení

0x

Obecně "neschopenku" vystavuje ošetřující lékař - otázka je, zda takového najdete. Asi byste měl nejdřív obtelefonovat ordinace a zeptat se, zda vás ošetří s akutními potížemi. Jestli je potřeba pracovní neschopnost pak rozhodne lékař.

Jinak lékařská pohotovost ani záchranná služba ji vystavit nesmí, takže tam ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]