Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal na řešení svého problému.
Je mi 29 let, mám dvě děti, každé s jinou partnerkou. Mám 3 zapisy v rejstříku trestů takže práce se mi neshání úplňe nejlépe ale aktuálně jsem již delší dobu zaměstnán (3roky) se smlouvou na dobu neurčitou s platem cca 14500kč.
Na každě ze svých dětí platím alimenty 3000kč, oboum dětem jsou 4 roky.
Dále mám půjčku na uhrazení vzniklé škody při ujmě na zdraví a splácím 4000kč. Dále půjčku soukromé osobě 2000kč měs.Do toho paušál co potřebuji k práci a na bydlení s jídlo už mi nezbývá. Jinak pravidelně docházím na kontroly k probační (ještě 4 roky). A všechny dluhy i alimenty pravidelně platím.
Rád bych se zeptal jestli je možné že by mi soud alimenty na děti zmírnil. Popřípadě jak na to, a kolik by takový spor stál.jak na to?
Moc děkuji
V tomto případě se těžko radí, protože někoho tak nezodpovědného jako vy, aby člověk pohledal. Nebo vám přijde normální, mít dvě děti současně se dvěma ženami? V každém případě, si najděte jinou práci nebo brigádu, abyste měl na měsíc víc peněz. To je základ. Za chyby se platí a pokud budete pořád hledat, jak se vykroutit z toho, co jste sám způsobil, tak vám garantuju, že za pár let budete ještě vě větších sračkách.
Vaše děti mají nárok na výživné (máte k nim vyživovací povinnost. Splátky půjček a škod se od Vašeho příjmu neodečítají. Nejste-li ze svého výdělku schopen pokrýt své výdaje a závazky, měl byste se v první řadě snažit zvýšit své příjmy.
Můžete podat návrh na snížení výživného, ale protože se splátky dluhů/škod od příjmů neodečítají, nevím, jestli by soud Vašemu návrhu vyhověl.
Požádat samozřejmě můžete - dokonce zadarmo, protože navrhovatel v řízení o určení výživného je osvobozen od soudního poplatku.
Rozhodnutí soudu nelze předjímat, ale pravděpodobně ani jedna z vašich půjček nebude považována za nezbytný výdaj, i když doložíte jejich účel. Spíš se bude soud zajímat o to, proč se nesnažíte si příjmy zvýšit prací namísto snížením výživného na nezletilé děti.
S probační úřednicí jste se radil?
Já bych byla hodně opatrná shánět novou práci. Pán tam je již 3 roky a je zřejmě rád, že takovou získal, asi na doporučení. Má přece jenom 3 záznamy RT. I když je nyní nouze o pracovníky, tak to nemusí působit dobře a nová práce se až tak nebude shánět dobře. Je tam i zapracovaný a podle mne je lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše.
No to je cekem dost 3 tisíce na malý děcka, rozhodně snížit. Já jsem dostávala 3 tisíce když mi bylo 15-20 a to bylo celkem nedávno, a to ještě matka nedělala a otec měl víc kč na měsíc a do toho hodně zdravotních problémů za který jsem nemohla a byly drahý. Vypsat všechny příjmy, nevyplatí se nic tajit, když zatajíte blbý 300 tak vám to omlátí o hlavu, vypsat nutný výdaje-nájem, půjčky, jídlo, cestu do práce a dat to k soudu. Taky ty půjčky vám u soudu vyčtou, pokud to bylo na nějakou blbost na dovolenou, nebo že ste schválně něco rozbil, nebo kvůli alkoholu. Jestli to jsou dluhy z něčeho rozumnýho, tak to vezmou normálně.
Pokud neděláte na tři směny v nepřetržitý provozu, zkusila bych sehnat brigádu na víkendy. Třeba doplňování zboží. Případně přes nějakou pracovní agenturu, která vyplácí peníze hned, týdně apod.
Nebo v zaměstnání nejdou dělat přesčasy?
Po ránu do 7.oo nebo 7.30 se hledají i doručovatelé novin. Samozřejmě nevím, jak by Vám to navazovalo.
To jsou rady k nezaplacení. Tazatel napsal, že má trestní záznamy. Není pravda, že by se dalo snáz vydělat více a mít přitom záznam. A co hlavní, při zvýšení mzdy může nastat zvýšení alimentů a tazatel bude zase tam, kde je !
Samozřejmě je vhodné požádat o snížení výživného. Když má platit alimenty žena, automaticky chce snížit alimenty a v opačném případě je muž dacan? Není !
To co by chybělo může doplatit stát. Jistá skupina obyvatel nikdy nepracovala a žijí si na úkor státu velice slušně...
To rozhodování o jiných a hlavně za jiné je zdejší specialita. Že se tazatel propadl do existenčního minima ale nikdo nezmínil.
Dopr.Sedobko jak si cením Vašich odpovědí ,tak teď jste mne hnula žlučí-Přijedte dělat k nám a zjistíte že 14500 je velmi solidní plat. Osobně bez zápisu v TR a s výučákem + maturitou nemám šanci sehnat lépe placenou práci-jedině s dojížděním ale ne za 8hod ale za 10-12 hodindenně + soboty.
No valná většina komentářů (jak je zde zvykem, u těchto typů dotazů) neodpovídají na otázku, ale moralizují a mají pocit, že budou napravovat tazatele, přitom nemají k věci co říct, nevědí, v jaké oblasti tazatel bydlí.Ne všichni bydlí v Praze, jsou regiony, kde je příjem 15.000,- čist. výborným příjmem.
Diesel. Na žluč pozor, to je prevít.Mohl by být malér . Chápu to, že když má člověk rodinu a někde zapustil kořeny, tak se mu velmi těžko přetrhávají vazby a jde za prací někam jinam. To chápu, sama bych s tím měla problém a proto pracuji sama na sebe, abych si vydělala. Jenže tady se ptá chlap, co asi nebude z těch nejstarších, nemá asi nikde zapuštěné kořeny, že? a je ve sr.čkách. Až po krk. Co bych já udělala na jeho místě? Šla za prací a neskuhrala. Víš, Diesle, já to hodně moc vidím z té druhé strany. Ze strany toho, kdo má děti a je sám. A je jedno, jestli to je máme nebo táta. Tady tazatel má sám pro sebe kolik? Nepamatuji, kolik má platit alimenty a na kolik dětí. Tak dejme tomu že jemu samotnému by zbylo 9000. No a na druhé straně je máma, která má dvě děti a má 12.000.Nepoměr, že jo? Sám dobře víš, že dospělý se nějak odbyde, ale dítě? Nechtěj ani vědět, jaká přání měly tyhle děti teď před vánocemi. Probrečela jsem tady nad jejich dopisy kolik večerů
Tak se mi nediv, že posílám dotyčného někam za lepší prací a neradím mu, jak ty děti ošidit.
A ještě něco. Zrovna tak jako těm mámám, co jim pomáháme říkám, že by přeci jenom neměly mít dítě hned s každým, kdo se namane, tak to samé bych směřovala k mužům. Zrovna tazatel má dvě děti stejně staré, takže je zplodil zhruba ve stejnou dobu. Takže minimálně jeden z těch vztahů nebyl vážný, že? Nebo dokonce ani jeden nebyl vážný. Tak proč nepoužíval KONDOM?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.