Nejste přihlášen/a.
Dobry den 10.12 2018
Pracovni smlouvu jsem měl na dobu neurcito. V roce 2017jsem odpracoval 60dni těsně leden,unor,březen od 29.3 2017 až do dalšiho roku května 2018 jsem marodil a dostal jsem se do plneho duchodu 3stupen dřive 2stupen zajima mě na kolik dni dovolene mam narok mame 25dni v roce vim že prvnich100dni 1/12 minus a dalšich 21směn minus1/12 mě to vychazi kraceni o 6/12 tudiž 12.5 dne je to spravně? děkuji za odpověd
Mně vychází, že jste do 28. března 2017 včetně odpracoval 62 pra/..., takže Vám vznikl nárok na roční výměru dovolené. Ta se za prvních 100 dnů překážek na straně zaměstnance (nemoci) krátí o jednu dvanáctinu a dále za každých 21 zameškaných pracovních směn o jednu dvanáctinu.
Celkové krácení mi vychází takto: za prvních 100 směn (od 29. března do 15. srpna) - jedna dvanáctina plus další čtyři dvanáctiny za zameškané pracovní směny do konce prosince 2017 (od 16. srpna do 31. prosince mi vyšlo 98 zameškaných směn). Dovolená za rok 2017 by se podle mne měla krátit o 5 dvanáctin, zbývá mi 7 dvanáctin, tj. 14,5 dne dovolené.
Jak jste se dostal k těm šesti dvanáctinám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.