Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flek na ruce

Od: teri18 odpovědí: 24 změna:
Zdravím,
už přes týden mám na ruce tento flek, který se stále více rozšiřuje. Modřina to není. Vím, že doktoři nejste, ale ptám se, jestli jste se někdo setkali s něčím podobným. :)

Flek na ruce

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Viděla jsem u jedné paní na bazéně na zádech takovéhle fleky. Nejspíš to bude něco plísńového nebo kvasinkového. Omez sladkosti. nepij sladké nápoje. Cukrem se to podporuje. Maž si to propolisem nebo jablečným octem, případně si kup v lékárně Canesten nebo Clotrimazol a vytrvale maž. A sleduj, co to dělá. Kdyby se to šířilo a dělaly další, tak ke kožnímu.

72mona3*

Já takové fleky také videla u jedné paní na zádech. Ale ta to měla od baněk :)

teri18
hodnocení

Dekuji všem za rady. Vyzkousim a kdyby se nic nezlepsilo, navstivim lékaře. :)

S propolisem opatrně, to může být alergen

liska5

Mono, od baněk toto nebylo, neboť to byla známá a já jí oznámila, jestli ví, že má modřiny. Ona že to tam má asi rok a že neví, co to je.

72mona3*

Tak to potom jo ;)

liska5

Jestli ji potkám, tak se zeptám, jak dopadla.

72mona3*
hodnocení

2x

Každá modřina není citlivá na dotek. Vypadá to na ni *nevi* M.

iz*
hodnocení

2x

Nikdo na světě neumí diagnostikovat z fotky přes internet. Chcete-li vědět, co to je, navštivte lékaře.

doplněno 09.12.18 20:30:

@Modrina > tazatel vložil fotku a ptá se, jestli jsme se setkali s něčím podobným. Tzn., že požaduje, abychom z vložené fotky diagnostikovali > jinak bychom mu nemohli odpovědět.

modrina

Tazatel nechce po vás diagnostiku. Jen se ptá, zda se s tímto někdo nesetkal, asi jste větu přehlédla. Stačí napsat ANO nebo NE.

Já píši ANO, mívám podobné projevy na kůži často. Stačí se jen o něco opřít, nemusím se uhodit. Nebolí to a trvá to alespoň 10 dní než flek začne ustupovat. Já beru lék na ředění krve a prý je to normální. Zkuste mazat Heparoidem.

hodnocení

2x

Není to od klíště?

teri18
hodnocení

Klíště jsem v tomto místě neměla.

Nemusela jste si všimnout ,jestli tam bylo klíště..

farm

Kvůli světlému středu a rozšiřování se také typuji na Erytema migrans wikiskripta.eu/... a nějaké zimně aktivní klíštítko. Ono je dost teplo pořát. Klíštítko mohla být nymfa, ty jsou naprosto malinké (3mm) a infikované také.*zmateny* Doporučuji ukázat lékaři, špatné léčení mi vystačilo na 3.5 - leté lavírování...

rdudr
hodnocení

2x

Zašla bych k lékaři, trochu to vypadá jako borelióza.

liska5

Tak to bude kvasinkové. Nejspíš Pityrosporum. Někdy to i svědí. V lékárně volně je na to Mediket versi nebo Micetal gel. Když to nepomůže, tak ke kožnímu. Omezit cukry, to platí.

liska5

Borelioza má soustředné kruhy, jako terč. To tohle není.

Tohle by mělo do dvou měsíců samo zmizet. Objevuje se to právě na podzim a v zimě.

Pityrozporum takhle nevypadá..

liska5

To je široký pojem, jsou různé druhy. Tenhle "dětský" vypadá tak, jak na tazatelově ruce.

hodnocení

1x

Každá modřina nemusí vzniknout mechanicky zvenčí (úder, tlak), ale poškozením = "sasmovolným prasknutím" některé žilky nebo cévky. Vzhledem k tomu, že nemizí ale rozšiřuje se, bych doporučila co nejdříve poradu s lékařem.

hodnocení

0x
Bolí na dotek?
teri18
09.12.18 15:07
hodnocení

Nebolí :)

liska5
hodnocení

0x

To nebude modřina. Podle mne je to na samém povrchu kůže. Možná pod silnou lupou by mohlo být vidět, jestli se na té tmavší plošce odlupují mikrošupinky- více při okraji. Pokud to ukážeš lékaři, tak sem napiš, co tomu říkal.

liska5

A což to osvítit několikrát kratičce horským slunkem. Ne víc, jak 1 min a dál než půl metru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]