Nejste přihlášen/a.
Viděla jsem u jedné paní na bazéně na zádech takovéhle fleky. Nejspíš to bude něco plísńového nebo kvasinkového. Omez sladkosti. nepij sladké nápoje. Cukrem se to podporuje. Maž si to propolisem nebo jablečným octem, případně si kup v lékárně Canesten nebo Clotrimazol a vytrvale maž. A sleduj, co to dělá. Kdyby se to šířilo a dělaly další, tak ke kožnímu.
Nikdo na světě neumí diagnostikovat z fotky přes internet. Chcete-li vědět, co to je, navštivte lékaře.
@Modrina > tazatel vložil fotku a ptá se, jestli jsme se setkali s něčím podobným. Tzn., že požaduje, abychom z vložené fotky diagnostikovali > jinak bychom mu nemohli odpovědět.
Tazatel nechce po vás diagnostiku. Jen se ptá, zda se s tímto někdo nesetkal, asi jste větu přehlédla. Stačí napsat ANO nebo NE.
Já píši ANO, mívám podobné projevy na kůži často. Stačí se jen o něco opřít, nemusím se uhodit. Nebolí to a trvá to alespoň 10 dní než flek začne ustupovat. Já beru lék na ředění krve a prý je to normální. Zkuste mazat Heparoidem.
Kvůli světlému středu a rozšiřování se také typuji na Erytema migrans wikiskripta.eu/... a nějaké zimně aktivní klíštítko. Ono je dost teplo pořát. Klíštítko mohla být nymfa, ty jsou naprosto malinké (3mm) a infikované také. Doporučuji ukázat lékaři, špatné léčení mi vystačilo na 3.5 - leté lavírování...
Tak to bude kvasinkové. Nejspíš Pityrosporum. Někdy to i svědí. V lékárně volně je na to Mediket versi nebo Micetal gel. Když to nepomůže, tak ke kožnímu. Omezit cukry, to platí.
Borelioza má soustředné kruhy, jako terč. To tohle není.
Tohle by mělo do dvou měsíců samo zmizet. Objevuje se to právě na podzim a v zimě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.