Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švagři ano či ne

Od: detroit odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,řeším takovou otázku..Příklad,dva muži,úplně cizí,si vezmou za manželky 2 sestry.Stanou se z těchto mužů vzájemně švagři?Já myslím že ne..

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

12x

Dobrý den, ano, jsou švagři - důkazem (mimo jiných) je i pohádka Čertův švagr, kde si hodný chlapec vezme hodnou knížecí dceru a její zlou sestru si vezme Lucifer (a tak hodný chlapec získá za švagra čerta). Zdravím!

hodnocení

7x

OZ, § 774: Vznikem manželství vznikne švagrovství mezi jedním manželem a příbuznými druhého manžela; v jaké linii a v jakém stupni je někdo příbuzný s jedním manželem, v takové linii a v takovém stupni je sešvagřen s druhým manželem. Zanikne-li manželství smrtí jednoho z manželů, švagrovství tím nezaniká.

Takže ano, jsou švagři.

detroit
hodnocení

Děkuji za odpověd která mě překvapila,sem byl toho názoru že tito muži spolu nemají nic společného.

jabraka*
hodnocení

6x

Švagrovství je pžíbuzenství ale ne pokrevní.

JB

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Ano, jsou spolu "sešvagření", a kdyby to byli ještě i bratři, byli by si navzájem bratry i švagry. Ida

detroit
hodnocení

no tak to už by bylo moc,říkat někomu že můj brácha je můj švagr..to by v tom byl dobrej hokej)).Ale určitě takový případy u nás jsou,osobně ale neznám.

Ano, znám takový příběh. Dívka si vzala bratra své spolužačky a spolužačka si vzala jejiho bratra. A představte si, že všichni 4 měli stejné příjmení před svatbou i po svatbě. Obě se jmenovaly Dáša. Obě byly mými spolužačkami na střední škole. *placni* Fakt, nekecám!

detroit
hodnocení

Ty jo,tak to je síla!To osud líp nemohl vymyslet,hlavně mě dostalo že všichni měli stejný příjmení už před svatbou(jako u těch bratrů se to dá předpokládat),a taky to že ty holky měli stejný jména.Jak z nějakýho romantickýho filmu))

Tedy - že měla sestra stejné příjmení jako její bratr mě nepřekvapuje *smich*.

A že měla spolužačka příjmení jako její bratr také ne.

Ale zajímavý "případ" to tedy je.

detroit
hodnocení

Nojasně,trochu sem se do toho zamota*zmateny*l..zajímavý na tom je jen to že obě její spolužačky měli stejný jmeno*smich*

hodnocení

0x

Já bych se z dovolením přidal taky,ikdyž trošku jiná varianta. Matka má dvě dcery,každou s jiným otcem.Nikdy se neviděly,takže spolu ani nevyrůstaly. Ale to je jedno. Jsou to "právně” sestry?

Jsou. Přinejmenším pro dědění po matce.

hodnocení

0x

Ne, o dědictví vůbec nejde. Jen jsem myslel jestli jsou právně, nebo vlastní sestry , nevím jak to napsat .Nebo jen nějací příbuzní,protože mají jiného jednoho rodiče.

Wikipedie:

Rozlišují se

sourozenci vlastní, kteří mají společného alespoň jednoho biologického rodiče, ti se dále dělí na
- plnorodé, kteří mají společné oba biologické rodiče; a
- polorodé, kteří mají společného jen jednoho biologického rodiče;

sourozenci nevlastní — ti nemají společného ani jednoho biologického rodiče, ale matka jednoho dítěte si vzala otce druhého dítěte.

Pozn.: Jako nevlastní jsou často nesprávně označováni i polorodí sourozenci.

Sourozenci jsou plnorodí - mají oba rodiče stejné, polorodí - jen jednoho společného rodiče, nevlastní - žádný společný rodič.

Zas byl @jethro rychlejší - jak vy to děláte? ;)

hodnocení

0x

Poloride je super název.Kdo to vymysli *hej*

liska5
hodnocení

0x

Když mám svoje děti a vezmu si muže, který má u sebe své dcery, tak ty holky jsou nevlastní sestry mých dětí. Pokud budu mít s oním mužem syna, tak to bude vlastní brácha, jak mých dětí, tak manželových dcer.

sebod*

Pokud s ním budeš mít dítě, tak nebude vlastní brácho nikoho. Nesprávně bude také nevlastní a jak tady vysvětlili jiní, tak bude bude polorodý

liska5

Polorodý, to je divné slovo, ale akceptuju to. Hlavně, že nebude jurodivý *smich*

hodnocení

0x

Samozřejmě že nejsou navzájem švagři.Druhý muž je jenom manžel švagrové.

Švagrem muže být jenom manžel vlastní sestry.

Píšete nesmysly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]