Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dne 12.9.2018 jsem nastoupila do práce, se zkušební dobou 3 měsíce. Dnes 9.12.2018 jsem byla nucena podepsat výpověď ze zkušební doby, bez udání důvodu. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít od zítřka na neschopenku a kam ji poslat? Děkuji za informace Kačus
3x
Dobrý den. Nejedná se o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Důvod se uvádět nemusí. Pokud od zítra budete v pracovní neschopnosti, neschopenku odevzdáte bývalému zaměstnavateli.
0x
"Výpověď ze zkušební doby" neexistuje a nebyla jste povinna ani nucena ji podepsat.
Pokud jste něco podepsala, pak nešlo o "podpis výpovědi", ale o potvrzení převzetí písemného zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
Ve zkušební době mohou obě dvě strany pracovní poměr kdykoliv zrušit z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Tolik k ukončení zaměstnání.
K případné nemoci: Nelze "jít na neschopenku". Potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti lékař vystaví pouze v případě, že opravdu onemocníte v průběhu ochranné lhůty, jež činí 7 kalendářních dnů po skončení zaměstnání.
Neschopenku a od 15. dne nemoci podklady pro výplatu nemocenského budete předávat bývalému zaměstnavateli.
Upozorňuji na to, že při nemoci v ochranné lhůtě nebudete mít prvních 14 dnů nemoci nárok na nic. Teprve od 15. dne nemoci (pokud by nemoc tak dlouho trvala) by OSSZ začala vyplácet nemocenské.
- Kdy platí ukončení neschopenky?
- Ukončení neschopenky a nástup do práce
- Ukončení neschopenky dopředu
- Ukončení neschopenky
- Ukončení neschopenky zpětně
- Ukončený prac. poměr - neschopenka
- Ukončení neschopenky
- Ukončení pracovního poměru - neschopenka
- Ukončení neschopenky u jednoho lékaře
- Když půjdu na neschopenku
- Ukončení neschopenky v pulce mesice?placeni
- Nástup do práce po ukončení neschopenky
- Ukončení neschopenky
- Ukončení pracovního poměru
- Ochranná lhůta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.