Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dne 12.9.2018 jsem nastoupila do práce, se zkušební dobou 3 měsíce. Dnes 9.12.2018 jsem byla nucena podepsat výpověď ze zkušební doby, bez udání důvodu. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít od zítřka na neschopenku a kam ji poslat? Děkuji za informace Kačus
Dobrý den. Nejedná se o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Důvod se uvádět nemusí. Pokud od zítra budete v pracovní neschopnosti, neschopenku odevzdáte bývalému zaměstnavateli.
"Výpověď ze zkušební doby" neexistuje a nebyla jste povinna ani nucena ji podepsat.
Pokud jste něco podepsala, pak nešlo o "podpis výpovědi", ale o potvrzení převzetí písemného zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
Ve zkušební době mohou obě dvě strany pracovní poměr kdykoliv zrušit z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Tolik k ukončení zaměstnání.
K případné nemoci: Nelze "jít na neschopenku". Potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti lékař vystaví pouze v případě, že opravdu onemocníte v průběhu ochranné lhůty, jež činí 7 kalendářních dnů po skončení zaměstnání.
Neschopenku a od 15. dne nemoci podklady pro výplatu nemocenského budete předávat bývalému zaměstnavateli.
Upozorňuji na to, že při nemoci v ochranné lhůtě nebudete mít prvních 14 dnů nemoci nárok na nic. Teprve od 15. dne nemoci (pokud by nemoc tak dlouho trvala) by OSSZ začala vyplácet nemocenské.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.