Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zubu

Od: fenyx odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mám problém. Někdy mě bolí zub(dolní 6).Někdy mě bolí 3x týdně, někdy mě nebolí třeba až 3 týdny. Bolest je jen při kousání nebo když si na něj zatlačím.
Měl jsem kaz, udělali mi rentgen a zjistili že tam mám jenom 1 začínající kaz, tak mi ho vyvrtali a zaplnili. Myslel jsem, že mě zub už bolet nebude, ale bolí mě až do teď(stejná bolest byla i před vyvrtaním kazu, jenom už mě nebolí ten kaz).
Měl jsem špatnou ústní hygienu a mám nejspíš zánět dásní.Tak jsem začal používat pastu Paradontax. Může bolest způsobovat zánět dásní? K zubaři zajdu, jenom mě zajímá, co to může být. Děkuji za odpovědi.Omlouvam se za gramatiku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Dolní šestky souvisí s tlustým střevem. Kromě ústní hygieny si ještě dejte stravu čistící střevo. Hodně zeleniny, kroupy, cereálie, kyselé zelí, ovoce, ořechy, mandle kvůli minerálům. Omezte bílé pečivo, cukr i v nápojích, laciné uzeniny, paštiky ap.

Jako že nerv z dolní šestky vede až do tlustýho střeva, nebo jak? Ještě jsem neslyšel o zubaři, který by to bral taky z druhé strany rektálním otvorem teda :)

liska5

To jsou souvislosti z tisícileté východní mediciny. Energetické dráhy v těle nekopírují nervy. Vyprávěl mi kardiolog, že upozorňuje své pacienty, že při trhání osmičky to ovlivní srdce. Taky dráha.

Tak určitě. Kardiolog má pravdu. Já mám všechny osmičky pryč a když mi je rvali, tak mohu úspěšně potvrdit, že mě málem trefil šlak :)

vernon
To mi připomíná ten vtip o nervu, který spojuje oko a prdel...:-D
olinl
liska5-někteří lidé nevěří nebo nechtějí uvěřit že existuje něco mezi nebem a zemí. Na začátku dvacátého století by se podobní "občané" smáli, kdyby jim někdo řekl, že v červenci 1969 se pozemšťané budou procházet po měsíci..

olinl: A jak to souvisí s něčím mezi nebem a zemí? Jistěže před x lety tomu nikdo celkem nevěřil, to je pochopitelné. Procházení lidí po Měsíci byl výledek exaktních výzkumů a nikoli máváním virgulí či vařením slepičího pařátu. Mimochodem, astronautům asi to nebe zapomněli tak nějak definovat, co?

Místo těch trapných tlachů, stačí přečíst knihu Mudr. Josefa Jonáše Křížovka života. Možná vám spadne brada, nebo taky ne, když si z toho budete dělat srandu. Je to na každém, jak se k této problematice postaví. Já jsem např. po přečtení knihy změnil na dlouhou dobu jídelníček. A k tomu dotazu bych dodal, navštivte zubaře.

@ferax Přesně tak. Je to o tom, jak se k té které problematice kdo jak staví...

hodnocení

1x

Potřebuješ udělat pořádnou endodoncii, ale za své peníze, ne od pojišťovny. Jinak ti to zubař odflákne, ne pro to, že by to chtěl, ale proto že na to nemá čas a prostředky. 3-5 tisíc na zub by mělo stačit :)

hodnocení

0x
Mno, já měl jednou velkou plombu a po čase začala tlačit na nerv, byl to takový nepříjemný pocit, objevovalo se to vždy po pár dnech, intervaly se zkracovaly, pak musel nerv ven a dělala se nástavba.
Tak jestli to nemůže být tím. Apropo, používáte mezizubní kartáčky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]