Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mykoza nehtu

Od: dutka odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu..lečím se už od dubna na kožním s mykozou.Paní doktorka mi napsala Betrafen a když jsem byla po půl roce na kontrole,tak chválila jak to zabírá a nehty jsou už skoro do půlky odroslé zdravé.Nicméně nehty bolí asi tak jako když nosíte malé boty.Jestli máte někdo radu,nebo pdobnou zkušenost budu ráda.Děkuji moc!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Dutko. Kde Tě to bolí? Po stranách? Stane se, že "díky" mykoze se nehty po stranách tak prazvláštně nabalí. Potom jak to zarůstá do masa tak to bolí. U doktora by Ti to umrtvili a odřízli. Teda jestli to je ono ;)

dutka
hodnocení

ne cely nehet shora...

liska5
hodnocení

0x

Já bych to asi ze zoufalství máchala aspoň v růžovém roztoku hypermangánu a často masírovala, nejlépe olejíčkem s E vitaminem, který je na plísně. Půjčila bych si biolampu, nebo požádala na rehabilitaci, jestli bych nemohla na ni chodit kvůli bolestem prstů na noze.. Bývala jsem kdysi denně na bazéně a odnesla si plíseń na jednom nehtu. Ostatní nic, jen ten jediný nehet na ukazováčku pr. nohy zhrubnul a zežloutl. Měla jsem ho pořád zabalený v protiplísňových mastičkách, ale nepomohlo to. Uprosila jsem tenkrát chirurga, aby mi ten nehet vytrhl. On mi splnil, co chci, ale upozornil mne, že příští nehet bude zase "postižený". To jsem nechtěla slyšet, tak jsem prst, hned po zahojení rány preventivně vytrvale ošetřovala spreji a mastmi. Nový nehtík vypadal zpočátku nadějně, ale časem se začal kazit. Chirurg měl pravdu. Teď po letech je nehet sice trochu "kultivovanější", ale opravdu je jinej, tlustej, prostě definitivně změněnej. Při těch problémech jsem si četla o plísních, že bývají pomnožené v celém těle, ve střevech a na kůži ve vlhkých místech / boty/ především, jestliže mají vhodné podmínky. Když totiž máme ve stravě hodně cukru, nebo máme přímo diabetes. Takže ještě omezte sladké! A k Vaší doktorce zajděte nebo zavolejte, že Vás to bolí, jak postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]