Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na opruzeniny?

Od: opruzen6 odpovědí: 9 změna:
Zdravím rádci, poraďte mi prosím čím léčit tuto opruzeninu?
Díky
doplněno 07.12.18 22:15: Takhle to vypadá

Co na opruzeniny?
Co na opruzeniny? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Imazol pasta, tu mi doporučuje dětská lékařka. Funguje na děti i seniory, mnohokrát osobně vyzkoušeno. Naše nechodící silné obézní babka má občas opruzeniny pod prsy či pod převislým břichem. Stačí jednou máznout a je po opruzenině. I na začínající proleženinu funguje.

mil®
hodnocení

2x

Na opruzeniny používáme s úspěchem Sudocrem. Je to mast se zinkem, používá se i na jiné kožní problémy i třeba štípance. Na fotkách není opruzenina, si myslím.

liska5
hodnocení

1x

Opláchnout, vysušit, větrat, a používat kojenecké přípravky, jako např. Aviril baby. Buď zásyp, nebo olejíček. Nelze obojí.

liska5
hodnocení

1x

To není opruzenina. To vypadá jako plíseň. I kdyby to byl jiný ekzém, tak omezte cukr. Ve všem, i v nápojích. Tohle bych koupala v růžovém roztoku hypermanganu a zkusila nějaký krém na plísně z lékárny. Když to nepomůže, tak ke kožnímu. Někdy to vyloženě souvisí s plísní mezi prsty u nohy.

liska5

Zkus potírat propolisem v lihu.

hodnocení

1x

Tohle opruzenina není v žádném případě. Vím, že se vám na kožní nechce. Navíc, objednací doby jsou na hodně dlouho. Já bych se to pokusila svépomoci, vyčistit nějakým lihem, třeba Alpou a mázla bych to sádlem. 2x denně. Kdyby to nepomohlo, ukázala bych to v lékárně. Poradí a prodají. A když by nepomohlo ani to, šla bych ke kožařovi.

kavarnik
hodnocení

1x

To je vyrazka, ne? Na jakym miste to je (bricho, noha)? Vypada to spis na Pasovej opar nebo treba Svrab LOL.. nebo na nejakou alergii.

liska5

Pásovej opar jde zpravidla jako pás po trupu podle mezižeberního nervu. Na ten to nevypadá. A svrab zase miluje místa na rukou, hlavně mezi prsty.

nevidim
hodnocení

0x

Nevidím žádnou ,,tuto,, opruzeninu.

V lékárně Vám něco prodají, když řeknete, pro koho a na co to máte. Jsou různé druhy.

Mě se osvědčila mast Rybilka/Neo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]