Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď při rodičáku

Od: suroviakova odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jsem na rodičáku a majitelka firmy kde jsem zaměstnaná na dobu neurcitou ruší zivnost. Dnes mi volala ať ji přijdu podepsat výpověď na dohodu a když sem se jí zeptala jestli mám nárok na odstupné řekla mi že ne že firma už nefunguje delší dobu jakože ta pobočka. A taky že když ji to ne podepíšu že neví kde si pak seženu všechny papíry protože ona působí v Rakousku a v ČR už nebude. Opravdu je vše pravda a nemám nárok na odstupné? Děkuji za odpoved

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Na odstupné máte nárok i v případě, že se zaměstnavatelem uzavřete dohodu o rozvázání pracovního poměru ("výpověď dohodou" neexistuje).

Podmínkou nároku na odstupné je uvedení důvodu ukončení zaměstnání v písemné dohodě.

Zde půjde o zánik zaměstnavatele nebo jeho části (české pobočky) > budete mít nárok na trojnásobek pravděpodobného výdělku. Určitě ale nepřistupujte na dohodu bez uvedení důvodu (= nepodepisujte dohodu, v níž nebude uveden zánik zaměstnavatele nebo příslušný paragraf).

daves*
hodnocení

1x
Když podepisete výpověd dohodou nemáte na odstupné nárok
Řekněte jí že to podepisovat nebudete

Promiňte, ale píšete nesmysly. Jednak výpověď dohodou - nesmyslná formulace, existuje buď výpověď nebo dohoda; a jednak i při rozvázání (ne výpovědi!) pracovního poměru dohodou je nárok na odstupné, pokud k rozvázání došlo ze strany zaměstnavatele a z důvodů, uvedených v § 52 písm. a)-d) zákoníku práce.

Neškodí občas do zákoníku práce nahlédnout. Nevím, proč se toho lidi bojí, a pak se šíří takováto lidová tvořivost jako výpověď dohodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]