Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnost práce v českých firmách?

Od: andrej® odpovědí: 8 změna:

Jsem ve druhé české firmě a je to stejné. 1. Tiskaři u mašinách nosí pantofle. Naopak, nenosí chrániče sluchu. Teprve za mne se koupila přilba na VZV a reflexní vesta. 2. Ani tady nenosí dělníci chrániče sluchu. Ani zde nemá skladník přilbu na VZV. Kluci "jezdí"na paleťákách. Pomohl by mi někdo rozebrat tento článek? bezpecnostprace.info/... (mne zajímá ten hluk, jinak je mi to jedno.)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na bezpečnost práce je třeba dbát, o tom žádná. Ovšem není od věci používat i zdravý rozum. Když občas vidím dlaždiče dláždit chodník a blembákem na hlavě, je mě jich skoro až líto.

Nebo z mé praxe, při řezání na pile jsou zakázány rukavice, V pořádku. Ovšem kdo ten předpis vymyslel, v životě neměl v ruce modřínový prkno. Protože jinak by to nevymyslel. Jednou sáhneš na modřínový prkno a máš plnou ruku minuaturních třísek. Co je potom lepší.

Nebo když mě z nošení sluchátek bolí hlava. Mám dělat s bolavou hlavou a nebo bez sluchítek?

Podobně by se dalo pokračovat skoro do nekonečna.

hodnocení

Řekl jste to jasně. Pokud je na pracovišti povinná ochrana sluchu, pak je asi ochrana nařízená, ne? Pokud vám to nevyhovuje, jděte dělat do kanceláře. Nemyslím to zle.

111®
hodnocení

0x

myslím že je podceňována a nedodržování není sankcionováno. Mám pocit že každý pracovník má být prokazatelně proškolen o bezpečnosti práce. Pokud to zaměstnavatel neprokáže, zaplatí vše i s chlupama.
Co je na tom článku nejasné?

hodnocení

Ale jo, jako nový jsem se nepídil po tom, je li pracoviště zařazeno do rizika hluku. Asi ne, tak i přesto budu jediný, kdo si dá na hlavu mušle.

iz*
hodnocení

0x

Co byste na tom článku chtěl rozebírat? Mně přijde srozumitelný. > Možná by bylo lepší se ptát konkrétně.

hodnocení

0x

1. Bezpečnostní technik

2. Odborová organizace, je-li ve firmě

3. Zákoník práce

4. Státní úřad inspekce práce suip.cz/...

Co chcete rozebírat?

hodnocení

Jste li žena, nedivím se.

hoststary*
hodnocení

0x

Jedna věc je zájem zaměstnavatele na dodržování bezpečnosti a hygieny práce a druhá je, jak to dodržují zaměstnanci, nebo i OSVČ. Podívejte se například, kolik pracovníků používá při řezání dlaždic nebo zámkové dlažby, která práší kolem sebe, nějakou masku proti prachu, zapráší si plíce sami. Natož čepici, nebo dokonce helmu.

Podobně je to s nošením bezpečné obuvi. Někteří zaměstnavatelé na to striktně dbají, jinde frajeři chodí v těžkém strojírenském provozu v pantoflíčkách nebo mladí frajeři ještě spíš v botech s úmyslně rozvázanými tkaničkami a kalhotech spuštěných do půl stehen, aby byli in.

Ve většině oborů se na bezpečnost a hygienu tvrdě dbá pro dobro jak zaměstnanců, tak i zaměstnavatele a pokud někdo předváví, že na něj to neplatí, tak mu to zaměstnavatel vysvětlí, nebo se s ním rozloučí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]