Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chci se zeptat s manzelem si stavime -mame jiz skoro dostaveno,podkrovni byt v dome mych rodicu.Stavba je napsana na me a meho manzela tudiz jsme si veskera povoleni atd vyrizovali sami.Samozrejme s tim i souhlasil muj otec.Chci se zeptat jak by to bylo pravne kdyby muj otec zemrel nebo chtel dum darovat jeste za zivota jake mame pravo na nas prodkrovni byt?Jestli s nim muze otec manipulovat stejne jako s celym domem,jestli podkrovni byt tez patri jemu? dekuji vam za odpovedi
Jabraka má skoro pravdu, majitelem je stále otec, dokud Vám nenechá napsat tčást domu. vy jste pouze stavebníci a investoři, kteří mu zvelebili a zhodnotili domek.
Doporučuji až bude dobrý nedělní oběd s všichni budou pozitivně naladěni, otevřete téma, tatínku, prosím, nech na nás napsat část domku.
Jak to máte se sourozenci?
Dekuji za odpovedi.Dum ve kterem jsme si postavili podkrovku ma pripadnout me sestre a ja mam dostat domek po babicce je ale starsi a potrebuje nutne upravy,chtela jsem nejake financni vyrovnani ale na to asi narok mit nebudu,jen jsem chtela penize vyuzit na opravu domu po babicce.No nic budeme muset zase setrit.diky
Škoda,že jste vše neprobrali před zahájení přístavby. Vy jste prostě sestře zvelebili bydlení, no těbůch to je mazec a co jako vy z toho budete mít ,to je nezajímá? To jsem z toho nějak špatná.
"chtela jsem nejake financni vyrovnani ale na to asi narok mit"
nezahazoval bych flintu do žita. Myslíte vyrovnání při dědictví?
Povolení přístavby nic nemění v původním vlastnictví nemovitosti.Pokud je v katastru nemovitosti zapsán otec,je celá nemovitost jeho majetkem.Je jedna cesta,jak toto změnit,koupí nebo darováním převést část nemovitosti na základě smlouvy a následného zápisu do katastru nemovitosti,na vás.Bude nutný úřední odhad a vypořádání společných prostor.
JABRAKA
Cyrile,pro převod nemovitosti je odhad nezbytný,Hlavně pro zaplacení daně z převodu.Stát si totiž vybere buďto z prodejní ceny,nebo odhadní ceny,a to tu větší částku pro základ daně.Pokud tedy nemovitost rodiče jako prodají za formální částku,pak nastoupi částka za odhad.Ale mezi rodiči a dětmi je lépe nemovitost darovat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.