Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjisti, zda mi nepatří některá nemovitost

Od: stilo odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

v TV říkali, že stát má mnoho nemovitostí, které hledají vlastníka.

Na na nově jsem našel odkaz zde

Nepochopil jsem však jak hledat? Je tam rozdělení podle kraje, ale co když některý z mých předchůdů vlastnil něco v jiném kraji?

Jakby jste zkoušeli hledat? Poradili by jste mi?

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. V daném odkazu najdete pod článkem jednotlivé kraje. Kliknutím stáhnete excelovský soubor, ve kterém je seznam lidí a parcel.

Buď jste tam veden pod svým jménem - tj. CTRL+F vyskočí vyhledávací pole, do kterého napíšete své jméno... nebo je to majetek někoho zemřelého, po kterém jste měl dědit a nevědělo se o tomto majetku, případně nebyla dostatečná identifikace atd.

Dovoluji si říct: Většina lidí uvedených v seznamu jsou právě mrtví lidé, u kterých neproběhlo dohledání majetku při dědickém řízení dostatečně.

A právě vy, jako teoretický dědic, musíte najít podle jmen zemřelých parcely, které jim patřily. O tyto se přihlásit a nějak zdokladovat, že jste právě vy vlastníkem. Takže rodokmen do ruky, hledat 3 kolena zpět...

Ovšem jestli se bude dát přepsat majetek na pravnouče, když praděda umřel za války a ostatní až na vás jsou také po smrti... to netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]