Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pragraf, výzva o porušení lhůty 90 dnů

Od: pevonie odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jak postupovat pokud mi úřad neodpoví na dopis, email? Už jsem jednou psala dopis na úřad a odpověď přišla až za 5 měsíců, to bez podkladů co jsem žádala a s odpovědí jen na některé otázky. Využila jsem meail ,který byl v dopise přímo na tu úřednici co psala dopis. Napsala jsem jí odpověď do emailu a opět zase čekám až odpoví. Je to už 4 měsíce..Vím že je nějaký paragraf který se píše do výzvy , kdy upozorňujete že úřad neodpověděl a po 90 dne porušeuje zákon. Bohužel tento zákonneznáma nemohu najít, neumím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sice nevím, co po úřadu požadujete, ale například platí:

z. č. 500/2004 Sb. správní řád

§ 71 Lhůty pro vydání rozhodnutí

(1) Správní orgán je povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu.

(3) Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba

a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,

b) nutná k provedení dožádání podle § 13 odst. 3, ke zpracování znaleckého posudku nebo k doručení písemnosti do ciziny.

(4) Po dobu nezbytnou k opatření údajů podle § 6 odst. 2 lhůty pro vydání rozhodnutí neběží.

případně

z. č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

§ 14 Postup při podávání a vyřizování písemných žádostí o poskytnutí informace

(5) Povinný subjekt posoudí žádost a:

d) nerozhodne-li podle § 15, poskytne informaci v souladu se žádostí ve lhůtě nejpozději do 15 dnů ode dne přijetí žádosti nebo ode dne jejího doplnění; je-li zapotřebí licence podle § 14a, předloží v této lhůtě žadateli konečnou licenční nabídku

(7) Lhůtu pro poskytnutí informace podle odstavce 5 písm. d) může povinný subjekt prodloužit ze závažných důvodů, nejvýše však o deset dní...

pevonie
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď. Po stavebním úřadu jsem požadovala vysvětlení a podklady na kterých rozhodl o demolici. Doklady o doručení. obeslání majitelů, mapy, ověřené plné moci. Nemůže mi přeci napsat ze staveb.úřadu, že podle zdejších poměrů..je všechno ok. Když to chci a upozorňuji na nezkolaudovanou přístavbu přes můj pozemek tak to ok rozhodne nění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]