Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potisk trička se značkou

Od: hobbirs odpovědí: 7 změna:

Mám otázku zda nevíte jestli vadí potisknout si tričko značkou která existuje.

Existují různé firmy které vám potisknou tričko nebo jakékoliv jiné oblečení tím co budete chtít. Tak mě napadá že pokud bych chtěl vložit na tričko třeba : nike.
Nikde nepíšou že je to zakázané takže?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Trička běžně potiskují v takových těch obchodech, co kopírují.

user83256
hodnocení

0x

Toť otázka. Záleží jak se k tomu ten dotyčný, který to bude vyrábět postaví. V minulosti jsem se již setkal s výrobou razítka lékaře, padělaných lístků na koncerty a akce, značky na oblečení, atd. Někdo si to lajzne, někdo zase ne, případně to bude dobře zaplacené, tak nevím zda se taková kusová výroba oblečení vyplatí.

user83256

Jinak ano, je to přečin kopírování ochranné známky.

jezevec*

No jo, ale jak to má ten nebožák v copycentru poznat, že kopíruje logo nějaký slavný značky? U Nike je to jasný, ale dej mu třeba vytisknout logo Oscar de la Renta. Vsadím se, že o tom na 99% neslyšel a přitom se šaty téhle značky prodávají klidně za čtvrt milionu... A jestli tam bude za pultem nějaká stoletá motyka, tak může stejná situace nastat i u toho Nike...

iz*
hodnocení

0x

K čemu je dobrý potisk trička se značkou? Na tričko se značkou bych žádný další potisk nedávala.

Míníte-li však potisk trička bez značky známou značkou, tak to zakázáno je. Jenom jste špatně hledal. (Ochrannou značku - jak vyplývá už z názvu - použít nelze.)

jabraka*

Určitě existuje zákaz výroby takového trička.Pokud si ho vyrobím sám,pak platí,kde není žalobce,není soudce.

Před časem jsem zkoušel vyrobit si různé potisky sítotiskovou techniko a docela to, při trošce šikovnosti, jde.Jen je potřeba si obstarat síto a barvu.a potřeby na výrobu předlohy.

JABRAKA

aaaa*
hodnocení

0x

Pokud si takto potisknete tricko pro vlastni potrebu, tak to nikoho zajimat nebude. V tom pripade ona firma jiz znacka patri o zadny zisk neprisla a vy ji vlastne i delate zdarma reklamu. Problem by byl, kdybyste takovato tricka nejak rozsiroval nebo dal prodaval a tudiz na nich vydelaval. Kdyz si na cisty bily tricko napisu fixou napis Coca Cola nebo Adidas a budu ho nosit, tak si nedovedu predstavit, ze by me za nekdo nejak stihal.. Akorat ta firma od ktery vyrobu tricka budete pozadovat to nejspis odmitne - takoveto padelky ruznych tricek (made in china) s logy znamych sportovnich ci modnich znacek jako Versace nebo Hugo Boss jsou na vietnamskych trznicich celniky zabavovany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]