Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené alimenty

Od: kuratko® odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, mám kamaráda, který je nyní zaměstnaný v Mnichově dva měsíce. Bohužel firma je nějaká pofidérní a za dva měsíce dostal pouze zálohy. S bývalou partnerkou má tříletou dceru,na kterou pravidelně platí alimenty. Ale teď dva měsíce prostě neměl z čeho zaplatit a bývalé se to samozřejmě nelíbí. Jak tuhle situaci může řešit? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

2x

Upřímně? Kamarád na 99% lže. V Německu fungují pracovní soudy tak rychle a striktně, že v případě dvouměsíčního nevyplacení mzdy už by měl majitel firmy velikej, velikánskej problém... A věř mi, že mezi Němci je velice mizivé procento těch, kteří by pracovali dva měsíce jen za zálohu. Tohle už by úřady dávno řešily...

hodnocení

Tak název firmy je PM TRANSPORT a je to nějaký Srb Predrag Mitrovič.
hodnocení

Díky za odpověď a kam by se mohl tedy obrátit v Mnichově? Nebo podat tedy trestní oznámení?
jezevec*

Určitě na pracovní soud - pobočky a bližší info na www.bundesarbeitsgericht.de
Ale jinak mě to překvapuje, zákazníci jsou s tou firmou velmi spokojeni, což mě opět utvrzuje v tom, že kámoš lže. V Německu fakt není snadný "ochcávat"zaměstnance... :
my-hammer.de/...

hodnocení

Ty jo...tak moc děkuji...
jezevec*

Nemáš zač, hodně štěstí! Jinak pokud se do toho kámošovi samotnému nechce, tak do sporu o nevyplacenou mzdu půjde v Německu ochotně a většinou bez zálohové platby KTERÝKOLIV advokát. Šance na úspěch je v těchto případech 99,99% a odměnu za své služby naúčtuje právník dlužící firmě...

hodnocení

Skvělá rada a pomoc,moc děkuji! Opravdu!

hodnocení

0x

Tak na dně určitě není, jinak by se vrátil. Takže aspoň něco by zaplatit měl. A s ex by se měl hlavně domluvit jak to udělat dál. Co když to tak půjde další měsíce? Dítě nebude jíst? Ta maminka to taky nějak musí udělat. Zaplatit nájem, nakoupit potraviny.

hodnocení

0x

Nechce se mi věřit, že žije z výplaty do výplaty, že by to byl takový neumětel, který nemá něco naspořeno. Někteří to tak dělají, že nechtějí na svoje dítě platit, tak vymýšlí hlouposti. Dnes je práce tolik, že kdo chce, ten si vydělá.

hodnocení

0x

Částka výživného za dva měsíce nemůže být taková, aby nezvládl splácet půjčku. Doporučuji zaplatit a urychleně změnit zaměstnání.

sebod*
hodnocení

0x

Jak jí může řešit? Buď zaplatit nebo nezaplatit. Jiné řešení není. Mámě holčičky se nedivte, většinou na ty peníze mamky čekají jako na smilování. Kolik platí měsíčně alimenty, že není schopen tyto peníze zaplatit z nějaké rezervy?

hodnocení

Nevím kolik platí,maminku chápu samozřejmě,jsem ve stejné situaci. Ona sice peníze nepotřebuje,tím se jí nechci dotknout, žije s dost movitým člověkem,ale na tom se samozřejmě nic nemění..on má povinnost platit Ado teď platil..z práce chce odejít, není nemakacenko, splácí toho asi víc,měl nějaké podnikání,kde si nasekal dluhy..majitel firmy mu sdělil,že ve středu vše vyřeší,ale to mu řekl minulý měsíc-ani to neví,jak má řešit pak,když mu nezaplatí Nemyslím si,že dělá naschvály, spíš jen se asi nemůže domluvit s bejvalou..tak jestli dát nějakou částku,když nemůže celou..

Ano, nerad to říkám, protože je to rada většinou pro darebáky, ale zaplatit aspoň něco je lepší než nic.

iz*

@Kuratko, do toho, co bývalá partnerka potřebuje, nebo s kým žije, Vám ani otci dítěte nic není. Na výživné má nárok dítě Vašeho kamaráda, nikoliv matka dítěte.

Ať se otec obrátí na matku dítěte a domluví se s ní.

hodnocení

0x

@kuratko - Ona sice peníze nepotřebuje,tím se jí nechci dotknout, žije s dost movitým člověkem
"Ona" možná ne - ale ty peníze nejsou pro ni, ale pro dítě - a soužití s "dost movitým člověkem" přece neznamená, že dotyčný bude suplovat otcovu finanční povinost.

hodnocení

Ano, samozřejmě to chápu...ptala jsem se na něco jiného,jak to může řešit on...maminku chápu,asi jsem to měla ještě více rozvést.. vím že jsou to peníze pro holčičku. Děkuji za odpověď.
hodnocení

..psala jsem,že je to jeho povinnost platit. Do teď platil řádně a pravidelně..

Do teď asi ne - když už má dluh za dva měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]