Nejste přihlášen/a.
Jak naznačit kolegyni, která celý den baví tím, že shání drby a roznáší je po celé firmě, aby si dávala pozor na jazyk? Bylo jí opakovaně naznačeno (i šéfem), že co se doma (v oddělení) uvaří, se také sní, ale nic naplat. Všichni z oddělení si již dávají velký pozor, aby něco neprozradili, ať již pracovního či osobního, stačí totiž pár hodin a ví to celá firma...
Pokud má pracovní smlouvu na dobu určitou, tak neprodloužit... a pokud ne, necht její vedoucí dbá více na to, aby se v práci nenudila a měla vždy něco na práci.
Ten, kdo má práce habaděj, tak nemá čas na zbytečnosti...
Zajděte si za očním, nebo spíš za psychiatrem.
Mimochodem, já jsem muž a nevím, kdo to je papa, janinininka, natož vy. Zda jste pt, PT či stařenka...V této diskuzi jsem zatím reagoval jednou.
Jestli máte se mnou problém osobně, tak mi to napište do vzkazu. Jestli máte problém se sebou, taK si to vyřešte sama. Jestli máte problém s mými příspěvky, tak to klidně pište veřejně.
Tady reagují různí lidé různě, například i Vy. Ale nevidím důvod k nenávisti a agresi. PT /stařenka/
Vy jste reagovala na můj příspěvek tímto:
Proč píšete jednou papa a po druhé janinininka? Nebo jste u jednoho PC dvě? PT /stařenka/
Jen tak pro připomenutí, sama si to můžete přečíst, pokud byste měla zájem.
Ale já jsem přece vůbec nereagovala na Váš příspěvek. Jelikož se stane a to i v tomto případě se stalo, že odpověď poskočí níže, tak pro upřesnění raději jmenuji toho, komu můj příspěvěk patří. Vidím, že došlo k nedorozumění a špatně jste si to vysvětlil. PT /stařenka/
To stačilo rovnou napsat, že jste se sama ZMÝLILA, a ne že jsem to špatně pochopil... uznat svou chybu umí málokdo...
Já jsem se nezmýlila, jen vím, že příspěvek někdy poskočí jinam a proto každého, na koho reaguji oslovím. Nevím, jak jasněji to napsat. Nevím, proč jste na moji osobu regoval, když jsem neoslovila Vás. Je to nedorozumění, více k tomu nemám, co říci. PT /stařenka/
A co jí vyrobit velkou ceduli na dveře kanclu na přivítanou, kde by bylo něco jako U báby Kelišový? Jinak s tímhle povahovým rysem se moc dělat nedá, jestli ani tohle nepomůže, tak jedině něco, co bude považovat za důvěrné ji nechat roznést a pak vyhodit pro porušení pracovní kázně a uhrát to na dohodu.
Co takhle prozradit jí (a jen jí) nějakou utajovanou firemní skutečnost )vymyšlenou samozřejmě, ale zdůraznit, že je to tané) a po prozrazení ji zažalovat?
Asi blbost, že, e to jen takový nápad.
Bohužel už se potvrdilo, že roznesla i naprosto důvěrné zprávy, které získala od svých dalších donašeček - sekretariát a personální,
pak se to samozřejmě obrátilo proti pomlouvaným (info se týkalo platů a jiných důvěrných informací), ale dotyčná vyvázla jakoby nic (i když to věděl šéf i ředitelka)
Na každého jednou dojde, nebojte.
Bohužel se někdy načekáme...
Zatím holt před ní mlčet ,mlčet,mlčet.
Bude-li se ptát,tak pokud možno odpovídat :Nevím,neznám.
Všichni to vidí zbytečně černě. Já bych hledal i pozitiva. Co takhle zrušit drahý vnitropodnikový informační systém a nahradit jej touto výkonnou a spolehlivou jednotkou. Ona bude ve svém živlu,povolání bude jejím koníčkem a firma ušetří.
No vida.
My jedné takové u nás říkáme Nyklová.
Víte ,ona prostě v každém kolektivu jedna je,neudělát e s tím vůbec nic.
Řešit tuto situaci by měl šéf. Nejdříve vytknout,pak napomenout, pak s výstrahou. Může se stát, že se něco zchumelí a paní Povídalka řekne: Že jste neřekl nic dříve?! Dosud jsem měla jen dobrá hodnocení, prémie, osobní. Tak co se vám nezdá. Najednou!" Toto jsem už zažila. Ale každopádně, na to je tam šéf. Ostatní se můžete bavit tím, že budete do vzduchu pouštět zajímavé drby.
Když je komu donášet,tak budou i ti,kdo donáší.Prostě a jednoduše je-li poptávka ,bude i nabídka.I když drbna poletí,tak pokud vedoucí má postavenou politiku vedení na drbech,tak ji brzy nahradí jiná donašečka.
Toto většinou praktikují vedoucí -ženy.
Muži na drby až tak vysazeni nejsou.
Tak to by ste se divila.Kdekoliv jsem dělal,tak se takový drbny našli i mezi chlapama, ale tam se to řeší jinak, rázně a po hubě.
No ano,i mezi muži jsou brebtáci,ale procento bude nižší.Je to jak píšete,chlapi si něco řeknou ,případně si dají po papule a pak?Pak jdou spolu na pivo!A tím je problém vyřešen a víc se k němu nevrací!
Ženy si nic nevyříkají,neperou se,jedna o druhé to vykládají těm ostatním,pitvají se třeba v jedné větě donekonečna...otráví okolí nejméně na 1/2 roku.
Myslím,že tohle bychom se měli od mužů naučit.
Pracovala jsem 8 let v mužském kolektivu a z tohoto hlediska to byl ráj na zemi.
Kdyby se mě na něco ptala ,asi bych ji řekla ,víš ty všechno rozneseš a vykecáš ,tak ti nic neřeknu. Možná by se nad sebou zamyslela.?
Asi s nimi,milá kytko, nemáte moc zkušeností (to Vám závidím).ptž kdybyste přesně tohle oné drbně řekla ,můžete si být jistá,že terčem jejích pomluv se stanete právě Vy.
S těmi fakt nejlépe se téměř nebavit a odpovídat :Nevím,neznám.
Kdo nic neví,nic nepoví.
líbí se mi druhá část odpovědi dejavu...Je zajímavé, že zatím jen ona vzpomíná pracovní vztahy, které by měli na pracovišti dominovat...Když ta drbna celý den shání drby, kde je její výkon? Kdo za ní dělá její pracovní náplň? Když už jí i šéf naznačil, třeba jí přehodnotit její pracovní výsledky, její negativní vliv na klid a pracovní pohodu jejích kolegů v práci. A postrašit a potom případně i vyhodit...
záleží na tom, čeho si šéf více cení...
Nezapomínejte, že existují i různé instituce, kde je pracovní výkon až na posledním místě.
Myslím, že tady je každá rada drahá. Dáma by měla být rozhodně vyhozena, ALE... Zřejmě buď svoji práci stihne, neboť není zcela pracovně vytížená po celou pracovní dobu, nebo nad ní někdo drží ochrannou ruku, neboť na každého něco ví...
Tyhle Kelišový to je nějakej přemnoženej druh, ty jsou snad na každym pracovišti... Bohužel... Pokud roznáší důvěrné informace jako výši platů a podobně, tak by mělo rázně zakročit vedení. Pokud ne, je otázka, jestli s tím něco zmůžete..a jestli má cenu dělat si na pracovišti dusno. Tyhle drbny jsem zažila taky, jsou to chudinky, co "žijou životy jiných".
Je těžký s tím něco dělat. Taky jsem se několikrát stala terčem drbů a vím jak je to nepříjemné, zvlášť když na nich není zrnko pravdy. Ale bránit se proti tomu lze těžko, protože můžete vyvracet do nekonečna, ale pořád tam bude to ALE... Já jsem to pak řešila tak, že jsem to ignorovala a v zásadě jsem se tím bavila a tak trošku jsem ve finále tyhle drbny i provokovala.
Takže buď rázně zakročit nebo si z nich dělat srandu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.