Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Embosovaná karta

Od: delina® odpovědí: 24 změna:

Jak funguje embosovaná karta k ERA osobnímu účtu? Jaké má poplatky, výhody nebo nevýhody? Mám kartu debetní a nemohu s ní platit přes internet. Tak uvažuju o změně.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Tak si ji nechte odblokovat...
hodnocení

I tak, jaké jsou poplatky roční atd?

Navíc žádné.

Poplatky si najdete na jejich stránkách a jakékoliv změny vám chodí emailem nebo přímo do internetového bankovnictví.

hodnocení

5x

embosování karty nemá s poplatkama ani placením na internetu nic společného pokusím se vysvětlit co to znamená.

Embosovaná karta je každá karta která má na sobě údaje vytlačené a když po takové kartě přejedete prstem cítíte že písmenka z karty vystupují. Toto je z důvodu že karty se dříve strkaly do tzv. žehličky kde se přes kopírovací váleček přejela a tyto údaje se obtiskly na papír. Můžete to vidět například ve starších amerických filmech. V dnešní době platebních terminálů se toto již nikde nepoužívá max možná při výpadku elektřiny pokud by měl někdo schovánu žehličku pod pultem ale v ČR už myslím banky příkazy obtisklé z žehličky nepřímají. Obecně se to tady moc nerozmohlo a velmi brzy se po zavadení karet přešlo na elektronické terminály. V USA možná někde v zapadlých obchůdkách žehličku stále jako zálohu mají, tam je to dané historicky.

Je paradox že dnešní banky v převážné většině vydávají všechny karty jako embosované i když je to vlastně dávno zbytečné. Je to zřejmě ve sjednocení a zjednodušení výroby a také historicky je prostě taková karta považována za lepší.

Váš problém je ale jinde, máte na kartě zakázané internetové platby jelikož z bezpečnostních důvodů Poštovní spořitelna / ERA má platby na internetu u všech vydaných karet vypnuté tak jako většina bank. Tyto platby stačí povolit v internetovém bankovnictví a nastavit jim patřiční limit. Po zaplacení doporučuju je opět zakázat protože nikdy nevíte kdy obchod kde jste nakupoval někdo heckne a pak zneužije údaje vaší karty.

Mimochodem všechny karty od ERY jsou embosované s výjimkou předplacené COOL karty která je vydávaná jako elektronick s pouze on-line akceptací protože se jedná o předplacenou kartu.

Přeně tak, embosované karty mají všechny banky, takto je popsáno ve Wikipedii:

Embosovaná platební karta (anglicky Embossed Payment Card) je typ platební karty, na níž jsou embossingem vyraženy údaje o vlastní kartě i o jejím majiteli (jeho jméno, dále číslo platební karty a doba její platnosti). ... Ten při placení embosované informace z karty otiskne na účtenku, kterou následně zákazník podepíše.

siky
hodnocení

1x

Samson je z Horní Dolní odkud v životě nevytáhl paty a jen čeká až ho vybere nějakej šmejd nebo žije z ruky do huby.

Chlubí se jak nic neplatí navíc a vše bere na dobírku (já tedy taky z neznáma ale všude to nejde). Třeba u dopravního podniku jde roční šalinkarta zaplatit jen z účtu a ještě dostanu slevu z řádného placení popelnic. Dovolené bez karty většinou neobjednáš (s cestovkami nejezdím). Aukro, Banggood, Ali - vše přes kartu, ale to našemu buránkovi z vesničky střediskové nic neříká. Nakonec šťastný člověk - nemá skoro starosti, jen pivo v hospodě *smich*.

hodnocení

0x
hodnocení

Díky, rozumím tomu dobře, že výběr z bankomatu s touto kartou stojí 50 Kč?

Pokud se ptáte na KREDITNÍ kartu, tak ano.
hodnocení

Mám kartu k ERa účtu, neplatím za ní nic ani při výběru. Když chci platit třeba na Slevomatu kartou, tak to nejde. Syn má embosovanou, jde mu to. Tak jsem si jí chtěla taky udělat, ale chci vědět, jak to je, bych nešla do problému. Po netu platím velmi málo.

No a taky si musíte nastavit limity na kartě pro platby na internetu. Pokud je máte na nule, tak to nepůjde. Kreditní kartu určitě nedoporučuji.

hodnocení

0x
Embosovanou kartu nepotřebujete k placení přes internet ani k běžným platbám. Embos jsem využil jedinkrát v nějakém hotelu.

xx*
hodnocení

0x

V internetovém bankovnictví musíte povolit platby přes internet.

doplněno 01.12.18 16:08:

Jinak platební karta poštovní spořitelny je také embosovaná.

Embosovaná karta

Nic bych nepovoloval. Všechno poslat na dobírku, platit dopředu je nesmysl, nevím na koho narazím. Účet jsem zrušil a vše platím hotově. Vše platím přes SIPO a mám klid. V hospodě mi na kartu rum a cigára neprodají. Nemám zájem živit cizáky z bank. Jako Poláci prachy na dřevo.

samsone, že jste paranoidní je vaše věc, ale nenuťte to ostatním ;)

Samsone a kolik tě stojí sipo :) :) :)

Asi 20. Kč, tím myslím měsíční poplatky a mám tam též pojistky, penzijko, stavebko atd.Vše jinak kupuji v obchodě u pultu.

no vidíte to, já mám účet u banky, platební kartu a platím za to míň než vy za SIPO... jinými slovy nic ;)

Banka musí vydělat a vydělává na poplatcích. Až mi dá 500-1000 Kč za to , že mám u ní účet tak možná si ho udělám. Znamená to ovšem, že ty peníze mi musí platit měsíčně a všechny operace na účtu budou zdarma tzn. měsíční platby budou např. 6000 Kč tak tam pošlu 6000 Kč a banka za to, že jsem u nich mi připíše 1000 Kč a všechny poplatky udělá zdarma a na konci roku mi dá prémii 10000 Kč za to, že jsem si ně opřel kolo. Plat beru v hotovosti, dluhy nemám, dům jsem splatil po převratu, když jsem potřeboval peníze udělal jsem přesčasy a co jsem potřeboval udělat na baráku tak jsem dělal sám zednickou, vodu odpady od dřeva atd. Jsem zemědělec.

samson: já nevím proč by mi měl někdo platit za to, že mi šetří čas a zvyšuje komfort... pro mě je to pohodlné a nemusím za to nic platit, takže já jsem spokojen.

Samson no vidíš, svými poplatky zivis poštu. Právě proto jsem sipo zrušil a vše platím trvalým příkazem, strhává se to automaticky, nemusím chodit na poštu a stát tam frontu. A nestojí mě to vůbec nic. Mám pět bank, v kazde6nekolik účtů a vše zdarma a ještě mi měsíčně chodí úroky, takže banka mi platí za to, že tam ty peníze mám. A ještě mám slevy z nákupů.

Radši budu živit poštu jak banku. SIPO dám listonošce a ona mi to tam zaplatí, nikam nemusím chodit. Měl jsem platby přes účet a v bance to trochu spletli tak jsem se na to vybodl. Až přijde doba, že budou některého bankéře věšet sednu si do první řady. Jinak mám na banky podobný názor jak podnikatel Baťa dej mu Bůh věčnou slávu. Podpořím radši náš národ jak cizotu.

Mám několik účetů v bance a všechny zdarma. Bohužel dnešní banky mají různé služby a pokud si chcete portfolio sestavit přímo pro sebe nezbývá než mít více účtů. Na druhou stranu každý měsíc od bank dostávám cca 1000Kč + body do věrnostního programu které se dají později směnit za peníze nebo za nějakou poukázku případně přímo nějakou věc. Takže proti vašemu sipu jsem 1020Kč v plusu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]