Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda už reálně fungují ty e-Recepty. Mám odborného lékaře v jiném městě a potřebuji léky, je možné aby mi poslal recept nějak mailem? A pokud ano, jak to pak donesu do lékárny, to je nějaký kod který tam stačí říct a nebo tam musím se smartphonem?
Děkuji az pomoc.
Úplně stačí QR kód, který vám lékař pošle pomocí SMS. S mobilem půjdete do lékárny, kde QR kód přečtou a vydají potřebné léky.
Pochopitelně vám může poslat e-Recept e-mailem, k jeho otevření použujete kód (lékař nebo sestra vás poučí) a recept si vytisknete. Pak s ním půjdete normálně do lékárny. Základní velikost vytištěného receptu i na formátu A4 je stejná, jako ručně psaný recept.
Záleží na konkrétním lékaři. Syn zavolá obvoďačce a recept dostane jako SMS, kterou ukáže v lékárně. Já se ptal sestry u obvoďáka, zda má napsaný můj mail. Sestra zkoprněněla - na co by jí prý byl. Po informaci, že na e-recept, zalapala po dechu a cosi zamručela. Zapsala si ho, ale zajímalo by mě, co napsala místo "zavináče"
Lepší je e-recept ukázat, protože je to docela nesmyslný řetězec znaků. V emailu může být i čárový kód.
Dobrý den, ano, e-recepty fungují. Mailem si o léky, které již užíváte, napište lékaři a on Vám zašle e-recept v příloze mailu - tuto přílohu si vytisknete a léky Vám lékárna vydá (platnost e-receptu je 14 dní). Zřejmě by měl stačit jen kód e-receptu zaslaný na mobil jako SMS, ale to nemám vyzkoušené. Zdravím!
Pokud budete e-recept tisknout, tak můžete na papír formátu A4, ale text musí být zmenšený. Ta čtečka v lékárně má šířku asi 10 cm a kdyby byl čárový kód na receptu delší, tak ho nepřečte. A také tisk musí být kontrastní a ostrý.
inzinyrka - já to takto přes e-mail praktikuji asi 2 roky a je to také bez problémů. SMS jsem nezkoušel (navíc bych musel nosit mobil, což jinak nedělám).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.