Nejste přihlášen/a.
Zdravím, asi je moje otázka stupidní, ale nikdy jsem u Tesca netankovala, vlastně ani mockrát v Tescu samotném nenakupovala, takže se omlouvám, že se nejspíš ptám na něco, co je úplně jasné, ale já z toho mám pořád trochu obavy. U "klasické" benzínky vím co a jak, ale tady je závora a "budka" na placení, kam všichni odjíždí po natankování..
Když budu tedy chtít natankovat u benzínky Tesco, jak mám postupovat? Jednoduše zajedu ke stojanu, natankuji, popojedu k té závoře, zaplatím a odjedu? Nepotřebuji k tomu nic "zvláštního", jako třeba Tesco ClubCard, mohu platit hotově? Nebo je platba předem a závora je jenom na to, aby nešlo ujet bez zaplacení?
Konkrétně mi jde o Tesco na Borských polích v Plzni, ale asi se to od jiných měst moc lišit nebude. Děkuji za odpovědi, připadám si fakt blbá, ale netuším, koho se zeptat.
Nechci radit, nechci kázat, v TESCU si kupte rohlíky ne palivo, ať nejste zklamaná co se vám pak děje s autem. Naftu nedoporučuji vůbec, benzín a plyn se tak jednoduše očůrat nedá, ale kvalita také pokulhává. Kdyby jste viděla ty zgelovatělé cucky parafínu z nafty v zalepeném paliv. filtru, netankovala by jste tam. A nejedná se o ojedinělý případ, pravidelně každoročně vídaný úkaz. Např. LPG je směs propanu a butanu, v létě je to 40% Propan a 60% Butan. Na zimu se dává více propanu - 60% a 40% butanu. Propan je dražší a proto to někdy nemusí dodavatel 100% dodržet, víc vydělá a vy můžete v zimě třebas pocítit problém. U benzínu to není tak jednoduché, ale TESCO v zájmu ceny může nakupovat, třeba ne tak kvalitní, či starší benzín a opět se můžete divit. Toť můj skromný názor a letité zkušenosti z autoservisu, kdy sami zákázníci poté chápou, že je lepší třeba EuroOil, když ne ty omílané Benzina, Shell, OMV atd. cerpaci-stanice.eu/... Doporučím tedy, berte tam kde je obrat paliva a nějaká kvalita, třeba spokojení známí atd. Stejně tak není úplně super brát ty prémiová 100 oktanová paliva, když jste jediná kdo je tam kupuje.
Názor jen podpořím. Jednou jsem byl nucen natankovat u ONO a při prudším sešlápnutí plynu hlásila lambda sonda chybu a auto (Lexus GS300) padalo do nouzáku. Musel jsem vždy znovu nastartovat a auto šetřit. Nechal jsem to vycucnout, natankoval jinde a bylo po problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.