Dobrý den,asi to sem nepatří a spoustu z vás rekne ze je roho na netu hodně, ale byla bych rada treba i pokud se někdo v situaci nachází o radu .. Jsem těhotná v 8smém měsíci a bohužel mi chybí mesic abych měla odpracovany rok.. takže nemám nárok na Mateřskou dovolenou ale na rodičovský příspěvek, chci se zeptat kdy si ho mam jit vyridit kdyz jsem teď na pracovním úřadě nevim jak mám postupovat kam jit a čím začít a ani nevim na co vše budu mít nárok a o co mohu zadat
Od porodu budete mít nárok na rodičovský příspěvek (RP), možná i na přídavek na dítě. Obojí můžete začít vyřizovat po obdržení rodného listu. Žádosti se podávají na kontaktním místě úřadu práce.
Protože neznáme Vaši situaci, nelze odpovědět na otázku, na co všechno budete mít nárok. Přiznání dávek státní sociální podpory, případně dávek pomoci v hmotné n/... se odvíjí od situace konkrétní domácnosti.
nejjednodussi je zajit na urad a zeptat se tam, tam uz ti daji vsechny papiry co k tomu budes vypisovat, vysvetli ti co a jak a pak az bude ten spravny cas tak jen prijdes s vypsanyma papirama a budes to mit rychlejsi, cekat tam nekde ve fronte s miminem taky neni zabava
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.