Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplacení hodnoty bytu při rozvodu

Od: dita* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci se nechat rozvést,jelikož mě manžel 3,5 roku podváděl,před 18 lety mi byl přidělěn byt městem,v té době jsem žila sama s dvěma dětmi.S nynějším manželem jsem se seznámila až později a byt jsme společně asi před 10 lety koupily do osobního vlastnictví za 70 tisíc,manžel chce nyní vyplatit polovinu,aby odešel,má nárok na polovinu sumy,kterou jsme za tento byt zaplatili,nebo na tržní hodnotu bytu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahmed*
hodnocení

0x

Má nárok na polovinu tržní hodnoty bytu ... :((

jabraka*
hodnocení

0x

Vše je otázka slušnosti.Kdo je zapsán v katastru jako majitel bytu?Běžné je to,že město prodá byt uživateli za dohodnutou cenu.Převedlo město byt na základě smlouvy?Určitě je tam uvedena i cena.Pokud byl byt převeden na oba manžele,pak pouze za tuto cenu a manžel by měl souhlasit s polovinou této částky.Pokud je zapsána v katastru jen původní uživatelka,nemusí manžel dostat nic.Pokud je tam zapsán i manžel,pak při rozdělení společného majetku má nárok na polovinu odhadní ceny.

JABRAKA

cyril*
hodnocení

0x

Podívejte se na problém z jiného úhlu. Pokud by jste odcházela z tohoto bytu Vy, spokojila by jste se s částkou 35.000,- Kč, když tržní cena se bude pohybovat kolem 1,5 milionu?

dita*
hodnocení

Moc děkuju za všechny odpovědi a ano máte pravdu,nespokojila bych se s tím,chci dát manželovi vše co bude v mých silách,ale mám tři děti a 13 tisíc čistého s tím mi nikdo nedá půjčku tolik,abych mohla dát manželovi co požaduje,proto se ptám jak moc je pravděpodobné,že bude velký problém na vyrovnání.

exekutorjozin

A nebude nejjednodušší tento byt společně prodat a pořídit si svůj vlastní, byť menší, případně jít do nájmu? Věřím, že tím by se mnohé vyřešilo.

dita*
hodnocení

Pořád věřím že se manžel zachová jako chlap a půjde do pronájmu on s tím,že já mu přenechám a finačně dám co půjde,ale pokud to nepůjde,asi budeme nuceni přistoupit k této variantě,ale nedovedu si to představit a nechce se mi s dětmi nikam kde nám to nebude patřit...

cyril*

Nezoufejte, i v takovýchto situacích se dá najít schůdné řešení. Co třeba dohoda o vzájemném zápočtu podílu na bytu a výživném? Záleží na konkrétní situaci.Příjem by jistě postačoval i na úvěr ze st. spoření.

exekutorjozin
hodnocení

0x

Samozřejmě manželovi budete muset vyplatit 50% tržní ceny bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]