Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno jsem tu četla podobnou otázku. Je mi to trapné, ale mám problémy s pocením. Je mi teprve 14. Není to žádná nemoc, jen se prostě moc potím a to nemám nadváhu nebo něco takového. Vždy při sportu nebo velkém teplu se velice zapotím. Sprchuji se po sportu, umvám se každý den, používám deodoranty, ale vždy to vyprchá a jde to cítit. Kamarádka si vždy ke mně čuchá aříká, že jí voním, ale příbuzní zase že to je opačně. Tak nevím
Jinak mladý člověk, ještě dítě bez nadváhy, by se potit neměl.
ROFL, při námaze se mladí lidé nepotí, dobrý hlod. No tak nevím, který lékař toto tvrdí, ale perspirujeme všichni lekarske.slovniky.cz/... Samozřejmě, lékař poradí, ale při sportu či v teple se lidé prostě potí. Je to normální. Nedoporučuji antiperspiranty - obsahují hliník, který je zdraví škodlivý. Prostě pravidelná hygiena a deodorant klidně i do tašky u žen je to běžné, vždyť i muži nosí kolikrát s sebou nějakou Eau de toilette. Já se potím, než jdu třeba ven a doma se oblékám, tak i za tu chvilku co mám mikinu na sobě, než vypadnu z baráku, tak se zpotím. Bundu si někdy oblékám až venku. A jsem zdráv jak řípa. Ale to zjistíte i u příbuzných. Máte přeci stejné geny. A někdo se skoro nepotí a někdo se potí i v zimě. Prostě nejsme stejní.
Dobrý den, možná to jsou nějaké hormonální změny v pubertě a časem (s věkem) se to zlepší. A když jednomu voníte a jinému smrdíte, tak to asi nebude tak hrozné (možná řešíte problém, který není). Už jste se poradila se svým lékařem? Udělejte to. Zdravím!
Kamarádce voníš a to je dobře. Někdy si navzájem voníme a někdy ne. Tohle patří k vzájemné přitažlivosti, ke kouzlu, kterému říkáme chemie, nebo stejná krevní skupina. A je lhostejné, jestli je to přátelství nebo láska. Ale rodiče, to je jiná. Rodiče si pamatují tvou vůni od miminka a najednou, strašně rychle se to mění. Mění se vůně, hlas, tělesné proporce, objeví se akné. A také nálady na zabití. Tohle všechno patří k pubertě. A neuděláš nic. Musíš přežít, přetrpět. A rodina a přátelé s tebou. Prošli jsme tím všicni.
Taky jsem dlouho řešil, že se moc potím. Teď už to neřeším a když to můžu porovnat s okolím, kdo se při čem kolik potí, tak bych řekl, že jsem úplně v pohodě. V pubertě se každý sleduje a hledá každou nedokonalost tak dobře, až si je vymyslí i tam kde nejsou.
Měl jsem spolubydlícího, který za půl dne propotil tričko jen sezením u stolu, navíc hrozně smrdělo. Ano, on měl problém. Ty ho nemáš.
Jako dospělí si to už většinou nepamatujem a srovnáváme to s dneškem,ale pamatuju,že to byl děs.Trapné denní okamžiky,kdy si ze mě každý dělal srandu,ptali se "proč se potíš?" no debilnější otázku jsem do dneška neslyšeladošla jsem do školy a všude jsem měla mokré kruhy i vlasy spocené.
V tomhle věku jsou to hormony,to moc ovlivnit nejde.Určitě pomůže správná životospráva a hodně pít,doporučuje se ibišek růžový(červený) doplnuje minerálny,které se stratí pocením.Také je možnost poruchy štítné žlázy,nemusí to být nic velkého,ale může to způsobovat.
Pokud jde o pocení v horku a při sportu,tak bych doporučila jen dodržovat životosprávu a při sprchování používat jen obyčejné mýdlo(kostku) po sprcháčích se tělo rychleji spotí a zasmrádne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.