Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na nehojící se prasklinu

Od: aja1946® odpovědí: 16 změna:

Asi před 14 dny jsem se řízla o krabičku z umělé hmoty do prstu přesně v místě , kde je na prstě od shora ta první rýha. Ani to moc nekrávcelo. Zkoušela jsem to mazat Bepantenem a Hagelem, pak sádlem, je to na hrozně blbém místě, pořád do toho při různých činnostech narážím a ta prasklina je stále otevřená, nijak to nehnisá,a le prostě se to nechce zavřít, potřebuju, aby se to zcelilo. Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aja, máte to na blbém místě, protože se člověk prostě nemůže obejít bez toho, aby ruce několikrát za den neměl ve vodě. Já mám naprosto spolehlivou radu a mnohokrát vyzkoušenou a na hodně hlubokých řezných ranách. Dejte si tekutý med na tu ranku, přelepte náplastí a na prst si natáhněte takový ten "prst" z igelitu, aby se to nepromáčelo. A vydržte 24 hodin a déle, pokud to půjde. Nakonec můžete odstřihnout "prsty" z těch rukavic na pečivo, natáhnout na Váš ošetřený prst a přelepit náplastí, aby se tam nedostala voda. Ranka se zcelí rychle a i při hlubších řezných poranění, kdy jsou potřebné stehy, kvůli tomu, aby nezůstaly viditelné "rozšklebené" jizvy, tahle metoda funguje lépe, než to šití. Mám vyzkoušeno několikrát. Před mnoha lety jsem to slyšela v jedné diskuzi v televizi ve Francii, kde debatovali lékaři. Jedni to propagovali a druzí popírali. Udělali dokonce pokus se souhlasem pacientů a vybrali dva se stejnou operací. Jednomu jizvu potírali tím medem a druhému ošetřovali klasickým způsobem. Ten s tím medem měl jizvu zahojenou nejenom o několik dní dříve, ale rána byla krásně zcelená a nebyla skoro vidět. U toho druhého se to samozřejmě také dobře zahojilo, ale trvalo to déle a jizva byla víc vidět. Když jsem to slyšela, tak jsem tomu moc nevěřila. Ale pak si můj syn doma ošklivě rozřízl dlaň a já si na to vzpomněla. Chvíli jsem váhala a chtěla napřed letět na pohotovost. Kluk řval jako tur a krev z něj tekla. Nakonec jsem ho rafla a strčila mu ruku pod vodovod, vymyla a vysušila a dala jsem mu na to ten med a zavázala. Hned se mu ulevilo a asi za dva dny jsem se s obavami podívala jak to vypadá a ono to bylo úplně zcelené. Pamatuje si na to i on. Tenkrát mu bylo asi 7 let.

hodnocení

1x
Mám tři bylinkářské tipy ale ty to stejně teď vyřešíš tou kalciovkou. Nicméně pro příště se může hodit i příroda. Na špatně se hojící rány a jizvy se používá třezalkový olej. mořská cibule (nať ) nebo mast z mariány (konopí).

hodnocení

1x

Pantenol pěna ve sprey, co chvíli dát na zranění a nechat působit. Hodně urychluje hojení.

Někdy je nejlepší zalepit bez polštářku, ničím nematlat a nechat to co nejdéle zalepené, nějak se to tam samo zahojí.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Framykoin, náplast /klidně bez polštářku/, za 2 - 3 dny se zatáhne včechno. Hlavně nechat přelepené.

hodnocení

za pvé je jen na předpis a za druhé dává se spíš na rány infekční

fjftn
hodnocení

0x

Ta prasklina se nezacelí. Okousejte nebo ostříhejte tu mrtvou kůži v místě praskliny až na to místo uvnitř, kde je to zahojené. Nemá cenu čekat, až se kůže sloupne sama, trvá to hodně dlouho.

hodnocení

Není co ostříhat, je to naprosto rovná 2 mm hluboká prasklina nijak se netřepící

hodnocení

0x

Na hojení je nejlepší Kalciovka (pokud kůže snese hutnou mast a nepotřebuje moc dýchat - u Vás určitě ne). A jak radí Ládin, zalepit, prst neohýbat.

hodnocení

zítra si ji koupím dík

matesj
hodnocení

0x
Dokuď se to nezahojí,omezte ty vaše různé činnosti...prostě nic nedělejte.Dokážete to?
Zalepit,do ruky maximálně knížku a sedět nebo ležet aspoň do neděle...
hodnocení

Nemám služku, myslíte, že si nebudu mýt ruce, že mi někdo uvaří, umyje nádobí, třeba i hrníček, dojde se psem a tisíc jiiného?

hodnocení

0x

Mě se osvědčil Hemagel, dá se koupit v každé lékárně.

doplněno 29.11.18 09:02:

A málem bych zapomněl na propolisovou tinkturu, ta je super. Hojí se to rychle. Dělám ji sám, mám propolis od včelaře.

hodnocení

0x

Mám to také tak. Na rukách se mi říznutí nebo škrábanec, špatně hojí. Přispívá k tomu i to, že neustále máčíme ruce ve vodě. A jestli máte kapku zvýšený cukr, případně berete něco na ředění krve, je to tak. *plac*Já nikdy ničím nemažu, mám pocit, že se mi hojení protáhne na delší dobu. Možná, že je to jen můj dojem, ale i tak vím, že za chvíli budu mít ruce ve dřezu nebo v umývadle a stejně to smyju.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě bych zapojil lékaře.Já jsem měl podobný problém na prstu u nohy.Na chirurgii po ošetření rány použili Visněvského balzám.Po několika dnech se rána sklidnila a doktor doporučil koupel v čaji z řepíku lékařského.V lékárně jsem jej zakoupil za asi 20 Kč.Prst je opět v pořádku.

JABRAKA

hodnocení

Myslím, že by se mi vysmál, že tam jdu s takovou prkotinou (pro něj)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]