Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nejlepší chrániče sluchu?

Od: slehacka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Nesmím pracovat ve hluku, ale nemám jinou možnost,,,,příjemná místa ve státním jsou pro známé. Vždy ve firmě jsem jediný exot svého druhu, nikdo jiný si uši nechrání. Uši si šetřím, abych si doma po práci poslechl odpočinkovou hudbu. Hledám kvalitní,malé, nečervené, nemodré "hluchátka" se záměrem pod nimy poslouchat do sluchátek radio. Charakter hluku u nás je spíše v nižších frekvencích, ne pískot apod. Ucpávky v uchu už mne se...u. Poraďte prosím.

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

0x
Klasické "Otíkovi" sluchátka na odstávající uši + špunty do uší...
Nevím,zda ti charakter práce dovolí mít špunty a poslouchat rádio...u nás ve firmě je to ZAKÁZANÉ.

hodnocení

0x

Klasická hluchátka, osobně mám 3M Peltor Optime I v černé barvě, dělám často v kompresorovnách a dalších strojovnách a tam je opravdu využiju.

Jinak mají samozřejmě i lepší a lépe tlumící modely, ale jsou zase mohutnější.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tahle budou barevně vyhovovat? Chrániče sluchu v hlučném prostředí jsou OK, ale poslouchat pod nimi sluchátkové rádio bude velmi pravděpodobně v rozporu se všemi bezpečnostními předpisy. Možná bude lepší si rovnou hledat práci v přijatelnějším prostředí.

slehacka*
hodnocení

Fuj, zase řlutá. Bohužel potřebuju chodit na 6 hodin a to je de fakto 0,1% nabídek, třeba bez toho hluku. A v malých soukromých firmách se bezpečák hledá ten rozumný, ale to není moje starost. Ani to, že naše dílna třeba není zařazena do hlukové kategorie, to je zase věc doktora a též to nebudu řešit. Řeším, jak to přežít. Jednoznačně tedy černá barva, jak vidím. Dík za rady.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, viz odkaz je řešení "vše v jednom"(ovšem, na "bezpečáka"si dejte pozor). Zdravím!

electronic-star.cz/...

doplněno 01.12.18 11:54:

slehacka - no, jsou to hluchátka i sluchátka v jednom zařízení (takže, jasná volba).

slehacka*
hodnocení

Tý vole, (ne Vy), ty hluchátka s radiem! Nebyl bych jako exot, ale naopak, jako koumák. To si nechám poslat a klidně jim to vrátím, pokud to nebude fungovat.

hodnocení

0x

Já se pohybuji denně po truhlárnách a tak sluchátka beru jako normál věc - aktuálně používám Husqarny a jsem s nimi spokojen. Ale muziku tedy pod nimi neposlouchám - ono není úplně od věci slyšet, co se kolem děje...

garteko.cz/...

slehacka*
hodnocení

Souhlasím, když bez radia, tak jedině Husqvarnu. Takže závěrem to udělám tak, že si nacpu vatu do uší-tím budu vnímat okolí v mezičasech. A až postím stroj, hned se schovám do mušlí (včetně té vaty). Poz.: již jsem z jedné "polo"hlučné firmy odešel a nikdo neměl ani u stroje chrániče. Nerozumím tomu.

asf
hodnocení

0x

ba právě.Na to už doplatilo blbounů životem...Kluk vlezl se sluchátkama před jedoucí auto,holku přejel vlak,nebo couvající popelářský vůz a zbyl po ní flek

slehacka*
hodnocení

Šel bych i do těchto, tak nevím...Pracovní sluchátka 3M Peltor H520A-407-GQ 31 dB Optime II

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]