Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
v blízkém městě je několik vinoték s víny z jižní Moravy,občas vidím v "zákulisí" i ty soudky.
Zajímalo by mě,jestli někdo máte zkušenost,či dokážete porovnat,nakolik kvalitní víno pouští vinaři na prodej do vinoték,zda je srovnatelné nebo totožné s tím,co člověku nabídnou ve sklípku.
Osobně víno nepiju,jen to nějak přišlo na přetřes,snažím se synovi rozmluvit výlet do sklípku,ať si skočí nechat načepovat.
Díky za názory.
Můj názor vychází z vlastní zkušenosti.Díky povodni z roku 2002 jsem se seznámil s jednou rodinou,které jsem pomáhal s rekonstrukcí.Paní měla podnikatelskou činnost - prodej vín.Je několik typů těchto podnikatelů.Jedni prodávají víno jen v lahvích,společně s jiným alkoholem.Tam nevidím problém,víno odpovídá tomu,co je na etiketě.Druhá sorta vinařů - prodejců jezdí náklaďáčkem na Moravu,u prodejce,který se zdá nejlevnější,nakoupí do kanystrů víno a ve sklepě baráku ho nabízí k prodeji,většinou pod značkou BÍLÉ - ČERVENÉ.Prodává se až na dno kanystru.
Známá paní prodává víno v přestavěné garáži,kde jsou podmínky i na stáčení do přinesených lahví PET.Stáčení probíhá z nerezových soudků,které přiváží přímo známý vinař,odrůdová pestrost znamená tři druhy bílého značkového vína a dvě odrůdy červené.Víno se přetlačuje pomocí dusíku z nerezového soudku do lahví.Kvalita je touhle technologií po celou dobu naprosto stálá.
Nakupují zde jen znalci vína.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.