Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz k pronájmu zemědělské půdy jedná se o pozemek o výměře 2.369 m2 a na katastru je cena za pronájem 1,2% a město má v plánu cenu 3% z ceny půdy za 1m2. Tak mě zajímá že cena za roční pronájem je 2369*0,012=28.428 Kč tak to je za 1m2 ročně no a celá cena je 28.428*2369=67 345 Kč rok. Zajíma mě jestli to počítám dobře dík za radu
14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Mám v nájmu podstatně více pozemků a dostávám za to zlomek uvedené částky.
Ale je pravda, že mi jde hlavně o obhospodařování pozemků a nikoliv o zisk.
m3
Ani tak mi nejde o peníze. Spíš když město pronajímá s průměrné ceny 3% za 1m2 tak když někdo dostává 80 Kč za rok co jsem teda četl na emimino tak se mi zdá že je to dost málo ale zase mám info z jižních Čech od známého že pronajímá louky za 1.500 ha rok a pole kolem 3.500 ha rok. Takže jak je vidět města a stát vydělávají o hodně víc než mi tak proč si nerict stejně nebo o něco mín z průměrný ceny pozemků.
m3
Třeba průměrná cena ať se to dobře počítá z 2.500 m2 je 20.000 Kč no a město to pronajme za 3% z ceny t.j 600 Kč rok za 1m2 no a 600*2500 je 1.500.000 Kč nebo jestli se počítá průměrná cena za 1m2 tak je to třeba 20 Kč a to jsme jak jsem psal na zatáčku někde kolem 0.6 Kč za 1m2 a to je 1.500 Kč ale to je za měsíc pronájmu takže ročně 18.000 Kč
Říkám, můžeš si říci kolik chceš. Jen musíš najít někoho, kdo ti to dá. U nás na horách nenajdu nikoho, kdo mě dá dvacku za metr za rok.
Takže buď budu trvat na svý dvacce a pozemky mě budou vesele zarůstat býlím, plevelem, nálety a podobným neřádstvem a nebo slevím a pozemky budou obhospodařovány a i něco málo z toho bude.
Co je lepší?
Takže buď budu trvat na svý dvacce a pozemky mě budou vesele zarůstat býlím, plevelem, nálety a podobným neřádstvem a nebo slevím a pozemky budou obhospodařovány a i něco málo z toho bude.
Co je lepší?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]