Nejste přihlášen/a.
V tomto věku to může být:
-hormony,které se ovlivnit nedají.Jedině porada s lékařem,může jít o poruchu funkce štítné žlázy
-mírná nadváha ,která v kombinaci s hormony může být taky důvodem pocení
-špatná životospráva,omezit nadbytečné cukry,zařadit zdravý,vyvýžený jídelníček.
Různé deodoranty jsou podle mě hloupost a při velkém pocení je zbytečné je na sebe patlat.Stejně nepomohou.Pocení je problém zevnitř a "nezalepí"jej žádný deodorant.Proti zápachu stačí oholit podpaží,umývat se klasickým mýdlem! nikoli sprcháčem a třeba se lehce navonět toaletkou,parfemem.
...jak zde zaznělo,může to být i materiály.Když si dá člověk opravdu pořádně do těla sportem,většinou smrdí více a kolikrát to už ani nejde z triček vyprat.Potom se stačí jen v triku zahřát a smrdí znova.Zkusit prát ve speciálních prostředcích na sportovní oblečení(jsou v poho na trhu) nebo obnovit šatník.
Po intenzivní zátěži snad zapáchá každý. Dotaz mi připadá trochu zbytečný. Nicméně všiml jsem si, že funkční oblečení (vždy umělina) zapáchá intenzivněji, než oblečení z přírodního materiálu. Možná bych se zkusil zaměřit i zde. Jinak holt hned do sprchy a převléct. Nic jiného nelze vymyslet.
A používá deodorant nebo antiperspirant? Ráno podpaží opláchnout a nastříkat a nemůže smrdět ani po sportu. Na cyklostezce potkávám cyklisty, jedou jak ďáblové a přitom se za nimi line krásná vůně. Ovšem i takové, že si jeden řekne, že slovo osobní hygiena je pro ně asi sprosté. A sportovní triko MUSÍ být po každém použití vyprané. Jestli si ho bere i druhý den, pak je jasné, že smrdí. Taky si po bruslení sportovní oblečení dávám hned přeprat do pračky na nejkatší program. I když jsem ho na sobě měla sotva dvě hodiny a skoro není spocené, ale druhý den bych v něm smrděla.
Tohle období, klučičí puberty, je obecně hodně páchnoucí. Většina kluků v těchhle letech je smradlavých. A neuděláš nic. Musí stačit denní poctivá hygiena, se sprchou a čistým prádlem a ponožkami. A přežít toto období, aniž bychom do kluků zaseli pochybnosti a ztráty sebevědomí, pocitu zápachu ze sebe. Není to trvalý stav.Přejde to.
Syn přijde ze školy a ženu ho do sprchy - všechno oblečení do prádelky a on přijde za 10 minut - to aroma je skoro stejné...
Nemůžu říct, že já všem voním, ale toto si teda taky nepamatuju. Někdo mu poradil holení podpaží (což já bych mu rozmlouval) - stejně to nepomohlo. Používá deodoranty v tekutém stavu - nepomáhá to.
Prostě jak zaznělo - pravidelná hygiena a vydržet další 3 roky.
Každý den, možná 2 x za den vzít čisté bavlněné tričko. Potící se kamarád si proto pořídil trika se stříbrem, pro ty případy, že je celý den z domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.