Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz.. mému synovi je 15 let a strašně se potí sport miluje ale po 2 hodinách zapáchá a to dost. Možná, že by pomohlo, aby se začal holit. Protože podpaží má dlouhé, delší než i manžel. Když mu řekneme, že by se měl oholit tak řekne, že si pak nepřijde jako chlap, a že se táta taky neholí. Doma jsme mu koupili nátělník, aby na sobě pak neměl zpocený triko... Po každém sportu se hned myje... Prosím pomoct
3x
V tomto věku to může být:
-hormony,které se ovlivnit nedají.Jedině porada s lékařem,může jít o poruchu funkce štítné žlázy
-mírná nadváha ,která v kombinaci s hormony může být taky důvodem pocení
-špatná životospráva,omezit nadbytečné cukry,zařadit zdravý,vyvýžený jídelníček.
Různé deodoranty jsou podle mě hloupost a při velkém pocení je zbytečné je na sebe patlat.Stejně nepomohou.Pocení je problém zevnitř a "nezalepí"jej žádný deodorant.Proti zápachu stačí oholit podpaží,umývat se klasickým mýdlem! nikoli sprcháčem a třeba se lehce navonět toaletkou,parfemem.
doplněno 27.11.18 22:34:
...jak zde zaznělo,může to být i materiály.Když si dá člověk opravdu pořádně do těla sportem,většinou smrdí více a kolikrát to už ani nejde z triček vyprat.Potom se stačí jen v triku zahřát a smrdí znova.Zkusit prát ve speciálních prostředcích na sportovní oblečení(jsou v poho na trhu) nebo obnovit šatník.
3x
Po intenzivní zátěži snad zapáchá každý. Dotaz mi připadá trochu zbytečný. Nicméně všiml jsem si, že funkční oblečení (vždy umělina) zapáchá intenzivněji, než oblečení z přírodního materiálu. Možná bych se zkusil zaměřit i zde. Jinak holt hned do sprchy a převléct. Nic jiného nelze vymyslet.
2x
A používá deodorant nebo antiperspirant? Ráno podpaží opláchnout a nastříkat a nemůže smrdět ani po sportu. Na cyklostezce potkávám cyklisty, jedou jak ďáblové a přitom se za nimi line krásná vůně. Ovšem i takové, že si jeden řekne, že slovo osobní hygiena je pro ně asi sprosté. A sportovní triko MUSÍ být po každém použití vyprané. Jestli si ho bere i druhý den, pak je jasné, že smrdí. Taky si po bruslení sportovní oblečení dávám hned přeprat do pračky na nejkatší program. I když jsem ho na sobě měla sotva dvě hodiny a skoro není spocené, ale druhý den bych v něm smrděla.
2x
Tohle období, klučičí puberty, je obecně hodně páchnoucí. Většina kluků v těchhle letech je smradlavých. A neuděláš nic. Musí stačit denní poctivá hygiena, se sprchou a čistým prádlem a ponožkami. A přežít toto období, aniž bychom do kluků zaseli pochybnosti a ztráty sebevědomí, pocitu zápachu ze sebe.
Není to trvalý stav.Přejde to.
2x
Syn přijde ze školy a ženu ho do sprchy - všechno oblečení do prádelky a on přijde za 10 minut - to aroma je skoro stejné...
Nemůžu říct, že já všem voním, ale toto si teda taky nepamatuju. Někdo mu poradil holení podpaží (což já bych mu rozmlouval) - stejně to nepomohlo. Používá deodoranty v tekutém stavu - nepomáhá to.
Prostě jak zaznělo - pravidelná hygiena a vydržet další 3 roky.
0x
Každý den, možná 2 x za den vzít čisté bavlněné tričko. Potící se kamarád si proto pořídil trika se stříbrem, pro ty případy, že je celý den z domu.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.