Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bitcoin budoucnost?

Od: johnycash odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

najde se zde nějaký odborník na kryptoměny? V minulosti jsem již na bitcoinu výrazně zbohatnul, ale peníze pomalu docházejí a potřeboval bych další (pracovat se mi nechce). V lednu 2017 jsem za našetřené peníze nakoupil celkem 9,0 bitcoinu za cca 7.200 dolaru. Následně jsem v prosinci tentýž rok prodal za 172.260 dolaru, v tu chvíli jsem byl po zdanění v zisku 3.007.300 Kč (všechny ceny jsou zaokrouhlené na stovky). V práci jsem dal výpověď a byl dobrovolně nezaměstnaný.

Otázka tedy zní, bitcoin je teď zase na nízké ceně, ale nevím zda se vzchopí a má cenu do něj nadále investovat. Předešlý výdělek bych spíše přirovnal ke štěstí než k znalosti financí celkově.

Děkuji za odpovědi, Honza.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rudoslav*
hodnocení

3x

Přestal bych žít ve snech a hledal si práci.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Máš to holt těžký. Těch 110.000,- hrubýho, co máš jako ajťák, z toho si holt moc vyskakovat nemůžeš. Navíc jsi prodělal na té koloběžce a s těmi autobateriemi z Kauflandu to taky nějak nevyšlo ... *nevi*

dylin
Ha ha ha :D :D ale za baterie prej odvedl daň, takže to je ok

hodnocení

1x

3 miliony není částka na to stát se dobrovolným nezaměstnaným. 3 miliony je částka na nakoupení bydlení a snížení si nákladů bydlení z 12 tisíc na 4. Zbylých osm ukládat na nějaké spoření, pak za to koupit další byt. Až budeš mít tři, tak se můžeš nechat dobrovolně nezaměstnat.

uzivatelskejme
hodnocení

0x

Jak na tom může někdo zbohatnout, když si za to ani rohlík nekoupím?

Rohlík ne, ale třeba herion nebo raketomet jo.

hodnocení

0x

Tak určitě jste za jeden rok neutratil všechny peníze a něco Vám rozhodně zbylo. Tak já být na Vašem místě, tak určitě v této době nakupuji. A nejen BTC, ale třeba LTC. Ty mám zase já. ;) Teď je právě období vhodné k nákupu. No a pak čekat a vydržet a nepanikařit.

uhufa
hodnocení

0x

Suzymon >

Před rokem 22.12.2017 jsi mi napsala,

od Tebe to chápu. ;) Ale trošičku tě vyvedu z omylu. Za korunu BTC nebude nikdy! Přinejlepším, když bude chytrý a trpělivý a bude mít štěstí a hotovost po ruce, tak může čekat, až jeho cena klesne na 8.900$, což je ta nejspodnější možná hranice ceny BTC.

Proč se vůbec nenaplnila tvá slova a BTC hluboce klesl pod tvou hranici. (jen doplním, že tenkrát se pohyboval okolo 15tis $)

Dále jsi psala

Já jsem koupila BTC, ale hlavně LTC, když byly ještě za 38 $. Schválně se koukni, za jakou cenu se obchodují dnes.

Dnes je okolo 30 $. Prodala jsi ho, nebo ho stále držíš? Vím že jsi byla odpůrce spekulativního prodeje.

Samozřejmě, že držím. A čekám ;) To, že jsem napsala špatný odhad je ode mne normální, expert nejsem a řídila jsem se tenkrát tím, co jsem se mohla o vývoji dočíst. A pletou se jiní odborníci a na slovo vzatí. Tak ode mne, jako od laika, je to doufám odpustitelné. A já vím za kolik se obchodují, proto je neprodávám. Stále trvám na tom, že čas ukáže. Můžeš si o mně myslet, že jsem*bzum*, ale mně ty peníze nechybí. Jo, něco jiného by bylo, kdyby mi ruplo a tenkrát do toho vložila všechno co mám. Tak to bych dnes zaplakala. A já budu klidně čekat roka i víc. Prostě dělám, jako kdybych ty peníze neměla. A tenkrát se mi přece jenom podařilo vydělat skoro stejnou částku, kterou jsem do toho vložila a pak jsem zpátky nakoupila, když hodnota klesla. Takže já tomu pořád věřím. *poctar* ;)

au1
hodnocení

0x
stejnou vec sem resil minulej tyden, proto sem byl u kartarky a ta mi vylozila ze me ceka bohata brzka budoucnost ale musim podstoupit riziko, takze sem vzal na zonky od lidi 300 tacu a nakoupil Bitkojny a ted uz jen pekne v klidku pockam az bude zas na 20ti tacech dollacu

Au1, já pevně věřím, že jste takovou blbost neudělal a to jsem příznivce kryptoměny. Jít ke kartářce a pak si vzít půjčku, kterou budete muset začít splácet hned, je krajně nezodpovědné. To bych teda nikdy neudělala a nevěřím, že by tohle někdo udělal. *zed* A Vy jste to také neudělal, protože ani nevíte, jak se BTC správně píše. :-D

still10k*
hodnocení

0x

Jen blázen si myslí, že extrémní hodnota BTC byla náhoda. Pár lidí na tom zbohatlo, trh se vyčistil od graf. karet 10X0, pár ruských IT vědců skončilo na Sibiři a zbyla spousta spekulací.

joudic*
hodnocení

0x

bohuzel skoro vsechny ICO jsou postaveny na etheru a btc, takze si ted mohou s trhem delat viceme co chteji, jakmilese rozhodnou prodat vetsi mnozstvi, tak se hodnota meny propadne behem hodin. Ether ted jde na futures trhy, takze se da ocekavat po dalsim propadu vzrust, ale tezko rict.. ikdyz se ted zda nejlepsi cas pro nakup, sam bych do toho momentalne nesel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]