Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zaplatit státní dluh?

Od: paja16 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, někde jsem teď četla že každý z nás dluží asi 180 tisíc korun státu a chtěla bych se zeptat kdy to budu muset zaplatit? Až mi bude 18 tak to budu muset platit nebo jak to tedy je, omlouvám se že tomu nerozumím :D Paja

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Hlavně se starejte o to, abyste neměla vlastní dluhy, které nebudete moci zaplatit. Státní dluh je státu, ať se stará stát, ne obyvatelé.

dylin
A kdo je podle vás asi tak stát? :D To jsem rád, že za to nemůžou obyvatelé... To klidně můžou dál volit v zastupitelské demokracii jak dementi

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, nedělejte si starosti - to je státní dluh a ten občané přímo neplatí. Zdravím!

doplněno 27.11.18 09:22:

Abych Vás více uklidnil - nebudete nic platit a nikdo to po Vás nebude chtít zaplatit.

doplněno 28.11.18 08:35:

Zdá se, že ve snaze tazatelku uklidnit, jsem nebyl správně pochopen. Netvrdím, že se státní dluh občanů vůbec netýká a má nám to být "fuk". Ovšem, není to dluh, který by mohl stát např. exekučně po občanech vymáhat nebo by měl občan nějakou částku někam zasílat.

jabraka*

Tyto peníze dluží stát bankám.Ten se projevuje v inflačním tlaku na korunu.Inflace 3% ročně znamená,že z peněz,které má každý v bance,mu seberou ročně 3 %(z každé tisícovky 30 korun).Kromě poplatků.Takže to každý občan průběžně platí z vlastní kapsy.

JABRAKA

jabraka: přesně tak..Občané to "nepřímo" dříve či později zaplatit musí, třeba ve formě daní, které by mohli být nižší, pokud by státní dluh byl "0". A když si budeme tvrdit a namlouvat, že občan přímo nic platit nikdy nebude..a nic se vlastně neděje, tak se jednou může nastat situace, že stát zbankrotuje, nebo se provede nějaká měnová reforma (a jaké to je, to ať se tazatelka zeptá sého dědečka, ten by si to možná ještě mohl pamatovat).

jabraka*

Stačí se zeptat Řeků,co to je státní bankrot!

JB

hodnocení

5x
A nebo to zaplaťte mně a já budu dlužit státu 360 tisíc. / vtip /
Jak píše kolega...je to jen imaginární dluh. Stát si půjčil nějaké peníze a ty se JAKO rozpočítají na počet obyvatel.

sebod*
hodnocení

3x

Tak zaplatit to tazatelka může. Proč ne? Nakonec když to zaplatí každý z nás, bude republika bez dluhu, že jo? *ua* A kdo na to nemá, tak si holt půjčí...*smich*

ben®

sebod - podáváte (zřejmě mladé tazatelce) zcela mylnou informaci. Vám to přijde možná žertovné, ale ona to může brát vážně. Státní dluh občan přímo neplatí.

sebod*

Bene, ale nikdo to nikomu nezakazuje, aby to zaplatil, že jo? Nakonec jakési podobné složenky tu už někdy byly ;). A mezi námi, nedomnívám se, že tato otázka byla myšlena vážně...

dylin
hodnocení

2x
To číslo jenom vykazuje hodnotu toho, jak zodpovedna je generace tvých rodičů a prarodičů ... Sem rád, že se o to zajímáš. Začíná to vypadat, že konečně přichází generace, která nemyslí jen na koblihy, pastelkovné a podobné nesmysly, ale vážně zapojuje mozek.

hodnocení

2x

Pájo, nic nebudete platit. Zeptejte se rodičů, ať Vám vysvětlí, proč všichni dlužíme. To bude na dlouhý zimní večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]