Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co musím státu zaplatit?

Od: gragy odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer,

pro některé možná hloupý dotaz, já v této problematice tak zběhlý nejsem.

V měsící Prosinci budu pracovat pouze na DPP (Dohoda o provedení práce) vydělám méně než 10tis. do dnes jsem byl zaměstnán jako HPP, byl jsem ovšem propuštěn a nový vztah HPP mi vznikne až v Lednu.

Teď, zda-li to chápu správně, pokud ne tak mě prosím opravte: Na měsíc Prosinec se musím u své pojištovny nahlásit jako nezaměstnaný (OBZP) a budu jim muset zaplatit 1.647Kč a nic víc platit a řešit nemusím. Nic jsem nezanedbal, sociální zaplatit nemusím? Výdělek nepřesáhl 10tis. danit jej tedy nemusím? ...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

S pojištěním máte pravdu, do 8. ledna 2019 budete muset uhradit 1.647 Kč na zdravotní pojištění. Sociální pojištění není povinné.

I odměnu (mzda/plat je při pracovní smlouvě) do 10.000 Kč měsíčně musíte zdanit.

Podepíšete-li ale u zaměstnavatele prohlášení k dani z příjmu, tzv. "růžový papír", pokryje Vám celou daň základní daňová úleva, tzv. "sleva na poplatníka". Daň nezaplatíte v případě, že prohlášení podepíšete nejpozději 1. prosince.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]