Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potravinářský průkaz do kuchyně

Od: tornadoo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci jít pracovat jako pomocná síla do kuchyně. Zajímá mě, co mě čeká, pokud chci průkaz získat a konkrétně seznam všech krevních ukazatelů, které jsou testovány, pro vydání potravinářského průkazu? Ať hledám kde hledám, nikde žádný přesný výčet... Také mě zajímá, za jak dlouho od zažádání je průkaz vydán? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

nevim jak je to ted ale zhruba 12 let zpatky kdyz sem potreboval ten prukaz tak sem zasel za svoji doktorkou a vyreseno, nepamatuju ze by mi brala nejakou krev, nebo delala testy na neco ( v te dobe sem tam ale chodil pravidelne takze nejspis vsecko mela ) , pokud se nepletu tak mi tu prukazku vypisovala primo doktorka a hned mi ji dala

ladinpraha*
hodnocení

2x

Pokud tě obvodní doktor zná, tak ti ho třeba vystaví, za patřičný peníz, mezi dveřmi, jako mně.

dam®
hodnocení

0x
Pokud vás pošlou na "kolečko" , tak 14 dní na vyhodnocení testů a pár minut na vypsání a hotovo, ale jak psali výše, pokud máte stabilního lékaře, tak jen minuty a peníze..
tornadoo
hodnocení

Jasně ale to je to, oč se mi jedná. O seznam toho, co konkrétně doktor zjišťuje - měl by. Je to žloutenka? Je to bacilonosičství? Zkrátka, jaké krevní náběry/hodnoty se budou dělat? Jestliže jsem v novém městě a jsem nepopsaný list pro závodního lékaře.

hf8w

Průkaz mě stál několik minut čekání.

Jediná poznámka zněla: Infekční žloutenku neprodělal.

Ale bylo to začátkem 90-tých let.

pred
hodnocení

0x

V roce 1971 jsme museli přinést v krabičce od zápalek vzorek stolice.

To vypadá, že dnes jsou již jiné, volnější metody.

Pokud se bude vzorek stolice poskytovat, tak to bude jistě za jiných hygienických opatření /zkumavka apod./.

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud chodíte k lékaři pravidelně ,zná váš zdravotní stav a průkaz vystaví na počkání...

všude je to jinak ,záleží na každém konkrétním lékaři - někde vyžadují výtěry

hodnocení

0x

Jde o to, jestli nejste bacilonosič, zjišťuje se to z krve a ze stolice. Alespon to tak bývalo, prodávala jsem v potravinách a krev mi brali opravdu, jinak se to snad nedá zjistit i když lékařská věda pokročila, rozhodně vás nic strašného nečeká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potravinářský průkaz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]