Nejste přihlášen/a.
Už mám kašel asi třetí týden. Teď už zakašlu jen občas a vykašlávám hlen. Ale první dva týdny jsme měla suchý, dráždivý kašel a každou noc jsem měla záchvaty kašle. Teď když už se kašel uklidnil tak jsem začala pozorovat, že když jdu pro mě normální chůzí tak se rychle zadýchávám ( s tím jsem před tím neměla nikdy problém) a i normálně když sedí tak se mi hůře nadechuje. Myslíte, že tahle dušnost může ještě zmizet nebo je lepší jít k doktorovi? Zase nechci chodit k lékaři s každým zakašláním, ale už jednou mi bylo zjištěno, že jsem přechodila zápal plic tak nechci něco riskovat. Podotýkám, že jsem kuřačka, vykouřím za den cca. 3-4 cigarety. Žádné teploty jsem neměla jen jsem se cítila unavená a měla kašel vypadalo to jako nachlazení.
Jáb bych naopak s tím lékařem nespěchala,pokud je to jen při chůzi , ještě tam něco chytíte Já jsem tam naopak šla, paní dr. mi řekla, že to teď je docela běžné, protože se tělo ještě z kašle zcela nevzpamatovalo, pro jistotu mě poslala na rtg., což jsem byla dost nerada, stačí mi rtg. kolen, páteře, je toho pak moc. Ale ty cigarety bych si odpustila být vámí. Chce to hodně a hodně vlhka, ještě léple inhalovat vincentku, dělám to teď i když už nekašlu.Ovšem jestli to není dobré, když jste vklidu, tak tam rozhodně jděte.
Moje úvaha, viděla jsem v televizi reklamu.
Mohla by to být chronická plicní nedostatečnost.
Postihuje lidi převážně ve středním a seniorském věku.
Je potřeba přestat zcela kouřit a podrobovat se pravidelně kontrolnímu vyšetření.
Takže určitě dojděte za svým lékařem a nechte se prohlédnout, proklepat a poslechnout.
Lépe dojít jednou zbytečně, než někdy v budoucnu pozdě.
Pokud projevy kašle jsou spojeny s vykašlávaním sputa (nevíme jakou barvu má), dušnosti a kouřením, může se jednat o CHOPN 1 stupně a rozhodně bych zvážil návštěvu plicní ordinace.
Máte po chřipce s kašlem zahleněné průdušky, neuškodí čaj z lékárny, např. lekarna.cz/... nebo jiný, nebo i lipový, máte-li doma. S plátky čerstvého zázvoru.
Teplota není směrodatná, maminka byla zahleněná bez teploty a byl to silný zápal plic. Nechte se raději vyšetřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.