Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze v čechách anulovat manželství?

Od: irbis* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před rokem jsem vstoupila do manželství, aniž bych tušila co se na mě sesype (cítím se být podvedená) a potřebovala bych z toho ven a ani rozvod to nijak neřeší. Lepší by bylo kdybych se nikdy neprovdala. Je možné v tomto státě anulovat manželství a pokud ano za jakých okolností?

děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

0x

To u nás nelze, moc koukáte na americké filmy, bouhžel.

arimas*
hodnocení

0x

Sňatek se anulovat nedá, tzn. že v okamžiku, kdy řeknete své ano a oddávající prohlásí vaše manželství za právoplatně uzavřené, nemáte šanci. Anulovat sňatek by se teoreticky dal pouze snad jen v případě, kdyby se prokázalo, že sňatek byl uzavřen nedobrovolně a pod nátlakem. Tzn. že ve vašem případě vám zbývá jen rozvod.

TOTO neni z moji hlavy ale po zadani vaseho dotazu do google na me vybafla tato odpoved od pravnika..

repak*

Taky asi pokud by se prokázalo, že nebyla splněna některá ze zákonem vyžadovaných podmínek, např. dotyčný by již byl ženatý a povedlo se mu to zatlouct. Docela kvalifikovaně vypadá výklad tady: pravnik.cz/...

slonbonjohn*

Mám pocit, že do 24 hodin lze zrušit sňatek ...

doplněno 29.01.10 17:13:

Hmm, tak to opravdu nejde ...:(

antynka*
29.01.10 16:29

Nejde :(

repak*

To platívalo někdy ve středověku pokud manželství nebylo do 24 "naplněno". Ale hezká fáma :)

kytka*
hodnocení

0x

Je dost divné,že jste na to přišla až po roce.Přeci před vstupem do manželství víme /měli bychom vědět/ do čeho jdeme.

Je k podivu,že rozvod to neřeší? proč? Pak budete jen rozvedená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]