Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před rokem jsem vstoupila do manželství, aniž bych tušila co se na mě sesype (cítím se být podvedená) a potřebovala bych z toho ven a ani rozvod to nijak neřeší. Lepší by bylo kdybych se nikdy neprovdala. Je možné v tomto státě anulovat manželství a pokud ano za jakých okolností?
děkuji za odpověď
Sňatek se anulovat nedá, tzn. že v okamžiku, kdy řeknete své ano a oddávající prohlásí vaše manželství za právoplatně uzavřené, nemáte šanci. Anulovat sňatek by se teoreticky dal pouze snad jen v případě, kdyby se prokázalo, že sňatek byl uzavřen nedobrovolně a pod nátlakem. Tzn. že ve vašem případě vám zbývá jen rozvod.
TOTO neni z moji hlavy ale po zadani vaseho dotazu do google na me vybafla tato odpoved od pravnika..
Taky asi pokud by se prokázalo, že nebyla splněna některá ze zákonem vyžadovaných podmínek, např. dotyčný by již byl ženatý a povedlo se mu to zatlouct. Docela kvalifikovaně vypadá výklad tady: pravnik.cz/...
Mám pocit, že do 24 hodin lze zrušit sňatek ...
doplněno 29.01.10 17:13:Hmm, tak to opravdu nejde ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.