Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vlastně říká anděl na Mikuláše?

Od: vanes01 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, blíží se nám zase po roce čerti, a tak mě napadá otázka, co vlastně říká, popřípadě dělá anděl na Mikuláše? Vím, že má bránit děti a předávat dárky, ale ještě něco jiného? Letos se totiž chystám prvně za anděla, tak nechci něco zvorat. Předem děkuji za odpovědi.
Co vlastně říká anděl na Mikuláše?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý den. Anděl zastává úlohu takového "asistenta" Mikuláše. Kde je to zvykem, předčítá z knihy hříchů, seznamuje Mikuláše i s dobrými vlastnostmi dítěte, podává mu z košíku cukroví pro děti atd. Pokud se čert více "rozjede" mírní jeho chování. Je to zkrátka milá, laskavá bytost k dětem.

hodnocení

3x

Se sestrou a kamarádkami jsme chodily "mikulášovat" asi 7 let - dokud se nám dařilo synchronizovat volný čas nás všech. Já jsem tedy byla vždy Mikuláš, protože jsem to všechno organizovala, dále jsme mívaly dva anděly a jednoho čerta (občas taky žádného; anděly ovšem vždycky). Všechny jsme byly dobře zamaskované (andělé závoje přes obličej), takže nás nikdy nepoznali ani sousedé.

Co se týče role anděla - je potřeba i z toho důvodu, že malé děti se občas bojí nejen čerta, nýbrž i Mikuláše. V takových situacích je Mikuláš zticha (klidně i trochu poodstoupí) a s dítětem vše vyřizuje anděl. V ostatních případech prostě rozdává nadílku a občas může, dle vlastního uvážení, něco prohodit. Obecně (podle mých pozorování) - děti mají nejraději anděly.

hodnocení

2x

Pokud si dobře vzpomínám, tak anděl mlčí. Drží košík, rozdává dárky. Kdysi, když se smělo pohladit cizí dítě, pohladil po úspěšně odříkané básničce dítě po hlavičce. Andělovi bych dovolila, aby dětem při zpěvu a básničkách trochu napovídal, ale pokud jde o návštěvu u známých či u sousedů, neměl by se hlasem prozradit :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí mikuláš

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]