Nejste přihlášen/a.
Se sestrou a kamarádkami jsme chodily "mikulášovat" asi 7 let - dokud se nám dařilo synchronizovat volný čas nás všech. Já jsem tedy byla vždy Mikuláš, protože jsem to všechno organizovala, dále jsme mívaly dva anděly a jednoho čerta (občas taky žádného; anděly ovšem vždycky). Všechny jsme byly dobře zamaskované (andělé závoje přes obličej), takže nás nikdy nepoznali ani sousedé.
Co se týče role anděla - je potřeba i z toho důvodu, že malé děti se občas bojí nejen čerta, nýbrž i Mikuláše. V takových situacích je Mikuláš zticha (klidně i trochu poodstoupí) a s dítětem vše vyřizuje anděl. V ostatních případech prostě rozdává nadílku a občas může, dle vlastního uvážení, něco prohodit. Obecně (podle mých pozorování) - děti mají nejraději anděly.
Pokud si dobře vzpomínám, tak anděl mlčí. Drží košík, rozdává dárky. Kdysi, když se smělo pohladit cizí dítě, pohladil po úspěšně odříkané básničce dítě po hlavičce. Andělovi bych dovolila, aby dětem při zpěvu a básničkách trochu napovídal, ale pokud jde o návštěvu u známých či u sousedů, neměl by se hlasem prozradit .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.